„Bus oro gynybos šou“. Skelbiama, kad Ukrainos dronai kamikadzės „Cobra“ skris į Maskvą (Foto, Video)  ()

Ukraina ketina į Rusijos karinį paradą pasiųsti savo dronus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 „Bus oro gynybos šou“. Skelbiama, kad Ukrainos dronai kamikadzės „Cobra“ skris į Maskvą (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Inžinieriai iš Kryvyj Riho savo droną kamikadzę „Cobra“ į Maskvą ketina paleisti gegužės 9 d.

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje pareiškė komandos vadovas Vitalijus Bryzgalovas.

Jis rašo, kad įvertino drono galimybes ir nusprendė nusiųsti jį į Rusijos teritoriją. Norėdami tai padaryti, kūrėjas kartu su savo kolegomis parengė planą, nustatė reikiamus parametrus ir padarė išvadą, kad reikia atnaujinti variklį pagal „Euro 5“ standartą.

„Ne, ne dėl ekologijos, dėl ekonomiškumo. Skristi reikės toli, todėl dronas yra būtent tai, ko mums reikia. Vyks oro gynybos šou virš Maskvos“, – sakė Vitalijus Bryzgalovas.

Jis pridūrė, kad užduotis yra neįprastai sunki, tačiau net nepasiekęs Maskvos dronas atitrauks Rusijos oro gynybos sistemos dėmesį. Pasak jo, prie to paties projekto dirba kelios konkuruojančios komandos, kurių dronai yra labai geri.

 

Kūrėjų teigimu, dronas iki 300 km atstumu gali nugabenti iki 15 kg sprogmenų. Drono kaina yra apie 2000 USD. Siekdami sumažinti išlaidas, inžinieriai pasirinko klasikinę orlaivių technologiją, išpjaudami dalis iš lakštinio plieno ir sujungdami jas kniedėmis. Be mažos kainos, metodas naudingas dėl didelio greičio, nes per dieną galima surinkti 10 dronų, jei yra visi reikiami ištekliai.

 

Balandžio 6 d. „Monobank“ ir dronų gamintojo „Dovbuš“ įkūrėjas V. Jacenka pažadėjo 20 milijonų grivinų atlygį inžinieriams, kurių dronas į Maskvą skris gegužės 9 d. Pagal konkurso sąlygas dronas turi turėti ukrainietišką užrašą ant sparnų „Slava Ukraini! Herojam slava!“ ir nusileisti tiesiai Raudonojoje aikštėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(2)
(187)

Komentarai ()