JAV mano, kad Ukrainos karas su Rusija tęsis iki 2024 m. – skelbiama, kuo viskas baigsis  (1)

Žurnalistų teigimu, net jei Ukrainai pavyks atkovoti nemažą dalį savo teritorijos iš Rusijos įsibrovėlių, taikos derybos su Maskva neprasidės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 JAV mano, kad Ukrainos karas su Rusija tęsis iki 2024 m. – skelbiama, kuo viskas baigsis  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV mano, kad Rusijos karas prieš Ukrainą tęsis ir 2024 m. Iki to laiko nė viena pusė negalės laimėti. Tai pranešė laikraštis „The Washington Post“, remdamasis internete nutekintais Pentagono dokumentais.

Pranešama, kad net jei Ukrainai pavyktų iš Rusijos okupantų atkovoti nemažą dalį savo teritorijos, o taip pat pavyktų padaryti rimtų nuostolių Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, taikos derybos neprasidės.

„Derybos dėl konflikto užbaigimo mažai tikėtinos 2023 m. pagal visus svarstomus scenarijus“, – sakoma slaptame dokumente.

Šis vertinimas, pagrįstas kruopščiu JAV abiejų šalių karių skaičiaus, ginkluotės ir įrangos tyrimu, gali paskatinti karo kritikus paraginti didžiąsias valstybes reikalauti, kad Kijevas ir Maskva pasiektų susitarimą ir užbaigtų konfliktą, sakė žurnalistai.

Neįvardijamas JAV atstovas teigė, kad sprendimas pradėti derybas su Maskva priklauso tik nuo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio. JAV ir toliau rems Kijevą ir aprūpins jį įranga bei ginklais.

Dokumente, kaip rašo žurnalistai, kalbama ir apie tai, kas gali nutikti, jei Rusija ar Ukraina įgytų „lemiamą pranašumą“ mūšio lauke. Tuo atveju, jei Rusija suduotų didelį smūgį Ukrainai ir užgrobtų naują teritoriją, Maskva greičiausiai „dislokuotų pajėgas, kad pasiektų tolesnius tikslus, tokius kaip režimo pasikeitimas Kijeve“.

 

Jei, kaip pranešama, pranašumas bus Ukrainos pusėje, ginkluotosios pajėgos greičiausiai vykdys rizikingesnes puolimo operacijas, siekdamos gauti papildomos naudos. Reaguodama į tai, Rusija turės padidinti kai kurias „netradicines atakas“, nors branduolinio ginklo panaudojimas ir toliau mažai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(8)
(-5)

Komentarai (1)