Le Pen: „Rusijos pergalė kare bus katastrofa, Ukrainos pergalė reikš Trečiąjį pasaulinį karą“  (7)

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Nacionalinė sąjunga“ lyderė Marine Le Pen mano, kad geriausia išeitis iš karo būtų neatidėliotinos derybos, nes tiek Rusijos Federacijos, tiek Ukrainos pergalė nieko gero nereikš pasauliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji tai pasakė interviu „El Pais“.

Daug metų Le Pen buvo Prancūzijos politikė, glaudžiai susijusi su Putino Rusija. 2014-aisiais jos partija gavo 9 milijonų eurų paskolą iš Rusijos banko ir ji teigė pritarianti Putino pasaulinei vizijai. Po invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį ji atsiribojo nuo Putino ir dabar pareiškia: „Tikiu tautų suverenitetu: jei Ukraina nori prisijungti prie NATO, jei tai bus jos valia, nematau, kas galėtų tam pasipriešinti“.

„Kai tokia šalis kaip Rusija puola kitą šalį ir kelia grėsmę jos suverenitetui, nėra neutraliteto, reikia užimti poziciją“, – pridūrė ji, sakydama, kad pasisako už gynybos ginklų suteikimą Ukrainai, tačiau prieš puolamuosius ginklus.

Jos nuomone, geriausias konflikto sprendimas būtų skubios derybos.

„Jei Rusija laimės karą, tai bus nelaimė, nes visos šalys, kurios turi teritorinį konfliktą, manys, kad gali jį išspręsti pasitelkdamos ginklus“, – sakė M. Le Pen.

„Jei laimės Ukraina, tai reikš, kad NATO įstojo į karą, nes esu įsitikinusi, kad be NATO galios Ukraina negali nugalėti Rusijos kariškai. O tai reiškia, kad prasidėjo Trečiasis pasaulinis karas“, – pridūrė ji.

 

Ji turi trečią variantą: „Jei ir toliau lėtai tieksime ginklus Ukrainai, kaip tai darome dabar, mums gresia naujas Šimtametis karas [ilgas viduramžių konfliktas tarp Anglijos ir Prancūzijos – red.]“, – sakė Le Pen.

Nauja apklausa parodė, kad Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų lyderės Marine Le Pen populiarumas išaugo iki maksimalaus lygio, vykstant protestams prieš nepopuliarią pensijų reformą ir kritus prezidento Macrono bei vyriausybės reitingams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(38)
(-31)

Komentarai (7)