„Kibernetinis karas prieš Ukrainos partnerius“: įsilaužėliai Vokietijoje užpuolė tankų „Leopard“ gamintoją  ()

Vokietijos žiniasklaida praneša, kad nukentėjo ir kelios „Rheinmetall“ dukterinės įmonės. Tarp jų – įmonė „Kolbenschmidt“, kurioje kilo problemų dėl įvairių sistemų veikimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos įmonė „Rheinmetall“ tapo kibernetinės atakos auka. Kelno prokuratūra jau pradėjo atitinkamą procesą šioje byloje, kaip pranešė „Spiegel“.

Pranešama, kad vietos Kibernetinių nusikaltimų centrinio ir kontaktinio centro (ZAC) atstovas patvirtino, kad tyrimas jau pradėtas.

Pasak žurnalistų, tyrimo institucijos nenori komentuoti įsilaužėlių atakos masto ir rimtumo. Be to, pranešama, kad nukentėjo ir kelios „Rheinmetall“ dukterinės įmonės. Tarp jų yra ir „Kolbenschmidt“ įmonė Nekarsulme, Vokietijoje. Įvairios sistemos atsisakė dirbti balandžio 14 d.

Leidinys rašo, kad pats „Rheinmetall“ incidentą patvirtino tik civiliniame grupės padalinyje. Ji daugiausia gamina pramonės klientams ir automobilių pramonės įmonėms. „Rheinmetall“ yra ir vienas iš tankų „Leopard“ gamintojų.

„Taigi, sutrikimas kariniam verslui įtakos neturės“, – žurnalistams sakė bendrovės atstovas.

Kibernetinis karas prieš Ukrainos partnerius

Kaip Otavoje sakė Kanados gynybos ministrė Anita Anand, pastarosiomis savaitėmis Rusijos Federacija gerokai padidino kenkėjiškos kibernetinės veiklos, skirtos pakenkti Ukrainos partneriams, aktyvumą. Apie tai rašo „Ukrinform“.

 

Kanados ministrės teigimu, tokia tendencija fiksuojama visame pasaulyje.

„Šie veiksmai yra tiesioginis atsakas į mūsų tvirtą paramą Ukrainos žmonėms ir vyriausybei, bet jie nesutrukdys Kanados paramai Ukrainai“, – sakė ji.

Ministrė pažymėjo, kad piktybiniai veiksmai dažnai liečia kritinę infrastruktūrą, todėl verslas turi būti pasirengęs Rusijos programišių grėsmėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()