Skamba visa Ukraina, ką Charkive padarė 75 metų japonas (Video)  ()

75 metų Fuminori Tsuchiko toliau stebina ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savanoris iš Japonijos Charkive atidarė nemokamą kavinę. 75 metų Fuminori Tsuchiko nustebino ukrainiečius dar 2022 metų birželį, kai atvyko gyventi į Charkivo metro, kad paremtų piliečius, kurie slapstėsi nuo Rusijos apšaudymo.

O dabar jis nusprendė Charkivo gyventojus vaišinti karštais pietumis nemokamai. TSN korespondentas apsilankė naujoje neįprastoje Charkivo kavinėje.

Kaip sakoma TSN istorijoje, jis asmeniškai pažįsta pusę jo kavinės lankytojų, nes 9 mėnesius gyveno su jais metro, kai rusai negailestingai apšaudė Charkivą. Fumi - taip jį vadina draugai. Jis gerai nemoka anglų kalbos, tuo tarpu charkiviečiai nemoka japonų, tačiau bendrą kalbą randa ir be žodžių.

Kiekvienas žmogus turėtų valgyti kiekvieną dieną. Ir bent kartą per dieną aš noriu pamaitinti žmones, nes dabar dauguma turi problemų dėl pinigų“, – sako Tsuchiko.

Meniu kiekvieną dieną jo kavinėje vis kitoks, filmavimo dieną – sriuba, makaronai ir vištienos sparneliai, desertui – arbata su saldžiu pyragu.

 

Į šią kavinę vyras investavo savo lėšas, padėjo draugai iš Japonijos, filantropai bei prenumeratoriai socialiniuose tinkluose. Jis atidarė savo restoraną nuo karo nukentėjusioje Saltivkoje, ten pat nuomojasi ir butą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(276)
(4)
(271)

Komentarai ()