Gali būti labai didelių problemų: daugiau nei 50 Rusijos laivų planuoja didelį sabotažą Europoje  ()

Žiniasklaida aptiko apie 50 Rusijos laivų, plaukiojančių įtartinu maršrutu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali būti, kad Rusijos specialiosios tarnybos rengia sabotažo atakas prieš Šiaurės ir Baltijos jūrose esančią energetikos infrastruktūrą. Gali būti smogta Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje ir Suomijoje esantiems objektams.

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad Rusijos Federacija atlieka visų svarbių objektų, esančių Skandinavijos šalyse, kartografavimą. Televizijos stočių DK, NRK, SVT ir „Yle“ žurnalistai, išsamiai ištyrę radijo ryšio srauto informaciją, pastebėjo Rusijos žvalgybos tarnybų veiklą.

Yra žinoma, kad dabar Šiaurės jūroje daug Rusijos laivų plaukioja su išjungtais AIS (Automatinės identifikavimo sistemos) davikliais. Būtent jie yra atsakingi už perspėjimą, kur yra laivas.

Vienas iš tokių laivų yra „Admiral Vladimirskij“. Oficialiai jis tariamai užsiima jūriniais tyrimais, tačiau iš tikrųjų taip toli gražu nėra. 2022 m. lapkričio mėn. jis buvo Kategato vandenyse, tačiau nepranešė išoriniam pasauliui savo koordinačių. Žurnalistai vaizdo kameromis užfiksavo, kad laive buvo ginkluotų vyrų. Kelias dienas Rusijos laivas stovėjo ten, kur jau stovi arba statomi vėjo jėgainių parkai.

 

Analitikai įsitikinę, kad Rusijos Federacija jau ruošiasi konfrontacijai su NATO. Ekspertas Suttonas įsitikinęs, kad rusai kartografavo jūros dugne gulinčius elektros kabelius, taip pat elektrinių koordinates.

Žiniasklaidai jau pavyko rasti 50 tokių Rusijos laivų, kurie plaukia maršrutu, kuriame yra Europos šalių energetikos objektai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()