JAV smogė slaptajam Rusijos laivynui  ()

Didžiausias Rusijos naftos vežėjas dėl „kainų lubų“ mechanizmo pažeidimo netenka tarptautinio draudimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV nusitaikė į Rusijos šešėlinį laivyną, suformuotą tiekti rusišką naftą Azijos rinkai, apeinant sankcijas. Kaip rašo „Bloomberg“, remdamiesi savo šaltiniais, Indijoje registruota „Gatik Ship Management“, kuri pastaruoju metu tapo didžiausia naftos vežėja iš Rusijos Federacijos, prarado tarptautinį draudimą dėl rusiškų žaliavų kainų lubų mechanizmo pažeidimo.

Pažymima, kad bendrovė, apie kurią prieš metus niekas nežinojo, šiandien turi 48 tanklaivius. Kartu šie laivai savo triumuose talpina daugiau nei 30 mln. barelių. Visi šie tanklaiviai buvo matyti Rusijos uostuose, iš kurių eksportavo naftą ir jos produktus.

Amerikos draudikų klubas nutraukė „Gatik Ship Management“ teiktas draudimo paslaugas, nes bendrovė nesilaikė Rusijos naftos kainos lubų politikos.

 

„Bloomberg“ šaltinių teigimu, Indijos vežėjas liko be draudimo. Jis visų pirma apima riziką išsiliejus žaliavoms ir be jo laivai gali netekti prieigos prie uostų ir sąsiaurių, tokių kaip Bosforas.

Praėjusį mėnesį vidutinė Rusijos „Urals“ naftos kaina buvo 51,15 dolerių už barelį. Tai yra, žemiau nustatytų lubų. Tačiau Indija galėjo taikyti 61-70 dolerių už barelį kainą, o tai yra pažeidimas, į kurį JAV reaguos.

(298)
(9)
(289)

Komentarai ()