Ypatinga Vakarų šalis, kuri nesiruošia stoti į NATO: „mus išdavė daugybę kartų“  ()

Žurnalistas Sergejus Auslenderis paaiškino, kad šios šalies valdžia ne kartą buvo apgauta sąjungininkų ir nusprendė pasikliauti savimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus Izraelio žurnalistas Sergejus Auslenderis patvirtino faktą, kad Izraelis nesiruošia stoti į NATO, nes gali apsieiti ir be visateisės narystės kariniame bloke. „Telegram“ kanalo „War on Horde“ autorius pabrėžė, kad jo šalis turi partnerių ir bendradarbiauja su NATO, tačiau didžiausią dėmesį gynybos ir saugumo srityje skiria savo pajėgoms ir ištekliams.

Sergejaus Auslenderio interviu Borislavui Berezai galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Savo atsakymą į klausimą apie Izraeliui NATO suteiktą ypatingą MNNA statusą karo žurnalistas pradėjo taip: „Mums buvo suteiktas „ypatingojo sąjungininko už NATO ribų“ statusas (toks pat statusas taikomas šalims, kurios nėra NATO narės, bet faktiškai gyvena pagal NATO standartus) ir nuo to laiko gyvename gerai. Nesame NATO nariai, bet mums tai tinka. Svarbiausia, kad iš amerikiečių ateina pagalba“.

Toliau Auslenderis išsakė Izraelio poziciją savo saugumo klausimais be narystės NATO: „Visuose sudėtinguose santykiuose su sąjungininkais ir ne sąjungininkais Izraelis sugalvojo vieną paprastą idėją: visada pirmiausia reikia pasikliauti savimi, o tik paskui sąjungininkais. Šie sąjungininkai mus išdavė daugybę kartų, todėl Izraelis sukūrė savo karinę pramonę, žvalgybos tarnybą ir kariuomenę. Visa tai buvo kuriama taip, kad tuo atveju, jei liktume vieni, sugebėtume susitvarkyti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()