Vengrija vėl drebina Europą: skelbia netikėtą reikalavimą Ukrainos narystei NATO  (6)

Pasak parlamento vicepirmininkės Doros Duro, dėl karo Ukrainos įstojimas į aljansą galimas tik gavus Rusijos Federacijos sutikimą. Ji kritikavo Ukrainos vadovybę dėl neva vengrų diskriminacijos ir patarė suteikti Užkarpatei autonomiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-24 Vengrija vėl drebina Europą: skelbia netikėtą reikalavimą Ukrainos narystei NATO  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos įstojimas į NATO karo metu yra neįmanomas, jei Rusija su tuo nesutiks. Tai Rusijos žiniasklaidos „Izvestija“ žurnalistams sakė Vengrijos parlamento vicepirmininkė ir partijos „Mūsų Tėvynė“ atstovė Dora Duro.

„Kol tęsiasi ginkluotas konfliktas, net pačios NATO taisyklės neleidžia Kijevui prisijungti prie aljanso. Ukrainos įstojimas įmanomas tik tuo atveju, jei Rusija tam pritars tam tikra forma“, – sakė ji.

Ukrainos įstojimas į NATO: Rusijos pozicija

Kremlius ne kartą komentavo Ukrainos stojimą į NATO.

Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas į Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovo Dmitro Kulebos pasiūlymą „Juodąją jūrą paversti NATO jūra“ atsakė, kad tai niekada neatsitiks. Jis teigė, kad akvatorija yra bendra visoms pakrantės valstybėms. Jo nuomone, Juodoji jūra turėtų tapti „bendradarbiavimo jūra“.

Po NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo vizito Kijeve Peskovas Ukrainos įstojimą į aljansą pavadino „reikšmingu pavojumi“ šaliai agresorei. Anot jo, užkirsti tam kelią išlieka vienu iš Rusijos pradėto karo tikslų.

Ukraina riboja mažumų teises: Vengrijos pasiūlymai

Vengrijos parlamento vicepirmininkė priminė tariamą mažumų diskriminaciją Ukrainoje. Jos nuomone, vengrai yra apriboti savo kalbos vartojimu.

 

„Ukrainos vadovybė nenori garantuoti elementarių teisių vengrams, rumunams, rusams ir kitoms šalies mažumoms ir bando apriboti jų turimas teises, ypač kalbos vartojimo srityje. Atsižvelgdama į didėjančią karinę pagalbą, Kijevas jaučia dar mažesnį poreikį eiti į kompromisus ir garantuoti tinkamas teises vietiniams vengrams Užkarpatės gyventojams“, – sakė Duro.

Ji pažymėjo, kad „žingsnis teisinga kryptimi“ galėtų būti padėties taisymas, taip pat autonomijos suteikimas Užkarpatei ir kitiems regionams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(62)
(-57)

Komentarai (6)