Ukrainoje paslaptingai dingsta ženklai apie užminuotus laukus: paaiškėjo, kas vyksta (Video)  ()

Charkivo srities gyventojai pašalina ženklus apie minų pavojų - kokia to priežastis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo regione tebėra užminuota daugiau nei milijonas hektarų, o tai prilygsta trečdaliui regiono teritorijos. Apie tai praneša „Suspilne“.

Regioninio civilinės saugos departamento direktorius Ivanas Sokolas sakė, kad Charkivo srityje išminuotojai pastatė apie 40 000 ženklų ir plakatų, įspėjančių apie minų grėsmę, daugiausia deokupuotose teritorijose. Raudonos ir baltos juostelės taip pat naudojamos žymėti palei laukus ir miško zonose.

Anot jo, šiandien tokių ženklų reikia daugiau nei milijono, tačiau lėšų ir specialistų, turinčių teisę juos įrengti, nepakanka. Maždaug 100 stendų per dieną skyrius gauna iš įvairių organizacijų ir savanorių. Anot I. Sokolo, 200 išminuotojų šiuo metu dirba prie Charkivo srities nukenksminimo.

Tarpregioninio humanitarinio išminavimo centro vadovo pavaduotojas Maksimas Melnikas pažymėjo, kad kai kuriuos įspėjamuosius ženklus nuima vietos žmonės.

„Kažkodėl vietiniai mano, kad šį ženklą galima nuimti. Neškitės į savo kiemą ir kur nors panaudokite. Ten pririškite pomidorus ar dar ką nors. Ir matote, mes juos pastatome, o žmonės nuima. Tas pats ir su įspėjamomis juostelėmis. Jas nuplėšia“, – tvirtino M. Melnikas.

 

Charkivo srities karinės administracijos duomenimis, per plataus masto karą regione nuo minų nukentėjo daugiau nei 150 žmonių, 30 iš jų žuvo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(17)
(-11)

Komentarai ()