Galimybės šokiruoja: Kinija sukūrė monstrinę artileriją su DI (Video)  (4)

Kinijos teigimu, išmaniojo pabūklo artilerijos sviedinys gali šaudyti iki 16 km atstumu iki tikslo ir pataikyti į žmogaus dydžio taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija sėkmingai išbandė naujo tipo artileriją, kuri naudoja dirbtinį intelektą, kad pagerintų šaudymo tikslumą. Ši artilerija gali pataikyti į taikinius iki 16 km atstumu, rašo „Interesting Engineering“.

DI artilerija aprūpinta specialiais jutikliais, kameromis ir radarais, kurie renka informaciją apie taikinio padėtį, vėjo greitį, temperatūrą ir kitus veiksnius, turinčius įtakos sviedinio trajektorijai. Tada ši informacija perkeliama į kompiuterį, kuris ją analizuoja ir apskaičiuoja optimalų šūvio kampą bei jėgą. Kompiuteris taip pat koreguoja paklaidas realiu laiku, atsižvelgdamas į aplinkos pokyčius.

Kinijos kūrėjai teigia, kad jų dirbtinio intelekto ginklai yra pranašesni už esamas artilerijos rūšis, kurios priklauso nuo žmogiškojo faktoriaus, o tai reiškia, kad ne visada garantuojamas šaudymo tikslumas, kaip ir numatomas rezultatas.

Tradiciniai artilerijos sviediniai gali nuo taikinio nukrypti 100 m ar daugiau. O valdomi artilerijos  sviediniai, gali skrydžio metu koreguoti savo kursą. Tačiau jų tikslumas buvo ribotas dėl didžiulio duomenų kiekio realiu laiku, kurį reikia apskaičiuoti naudojant tradicinius matematinius modelius. Dėl DI naudojimo šie duomenys dabar apdorojami žaibo greičiu, teigia mokslininkai.

 

Jie taip pat sako, kad jų DI artilerija gali veikti bet kokiomis oro sąlygomis ir atremti priešo trukdžius.

„Dirbtinis intelektas sparčiai vystosi. Vis daugiau mokslininkų taiko šią technologiją trajektorijos planavimo problemoms spręsti“, - sakė projekto komandos vadovas profesorius Wang Jiang iš Pekino technologijos instituto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(10)
(-2)

Komentarai (4)