Netrukus „Medžiotojas“ pradės okupantų medžioklę – ką sukūrė ukrainiečiai? (Video)  ()

Kulkosvaidžiu ir dviem RPG ginkluotas robotas gali dieną ir naktį apšaudyti Rusijos karius, saugodamas ukrainiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sumų valstybinio universiteto inžinieriai sukūrė „robotą-medžiotoją“, kuris turėtų padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kontrpuolimo metu. Apie tai papasakojo Aukščiausiosios Rados deputatas Ihoris Molotokas, praneša „Sumų Naujienos“.

Anot jo, aptardami problemas Ukrainos kariai informavo, kad jiems reikia nepilotuojamų sistemų artimai kovai. Tam jiems gali padėti kovos robotas iš Sumų, jau praėjęs preliminarius bandymus. Jo galimybės buvo pademonstruotos net Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadui Oleksandrui Syrskiui. Roboto kūrėjai tikisi, kad nuotoliniu būdu valdomas robotas padės išsaugoti Ukrainos gynėjų gyvybes, ypač gatvės kautynių metu.

Su amunicija robotas sveria apie 230 kg. Pilnai įkrauta baterija leidžia patruliuoti 8 valandas arba kovoti 1 valandą.

Robotas yra ginkluotas 7,62 mm kulkosvaidžiu PKT, kurio šaudymo nuotolis siekia iki 1500 m, ir dviem granatsvaidžiais RPG-7, kurie yra sumontuoti ant besisukiojančio bokštelio. Jame taip pat yra vaizdo kamera ir termovizorius, kuris perduoda vaizdus operatoriui į valdymo pultą. „Medžiotojas“ netgi turi automatinę nusitaikymo sistemą, padedančią greitai reaguoti į pasirodžiusius taikinius.

 

Yra ir trūkumų. Kol kas robotas gali būti valdomas tik 100 metrų atstumu, todėl operatorius būtų visai netoli veiksmų zonos (pavyzdžiui, apkasuose). Bet ateityje tai tikimasi pagerinti.

„Tai patikima mašina, kuri tikrai padės mūsų vaikinams“, – žurnalistams sakė Ihoris Molotokas.

(41)
(0)
(41)

Komentarai ()