„Xi Jinpingas keičia nuomonę, kas laimės karą. Skubiai ėmėsi veiksmų“. Ką daro Kinija  ()

Kinijos lyderis Xi Jinpingas paskambino Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą nuo plataus masto karo pradžios, Kinijos lyderis Xi Jinpingas paskambino Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Šis pokalbis yra įrodymas, kad Pekinas patikėjo būsima Ukrainos pergale.

Apie tai savo „Telegram“ rašo Alfredas Kochas, buvęs aukštas diktatoriaus Putino režimo atstovas, o dabar jo aštrus kritikas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Xi, po didelio atgarsio sulaukusio vizito Maskvoje, laukė mėnesį, kol susisiekė su Zelenskiu. Ir tai nepaisant to, kad Kyjivas viešai kvietė pokalbiui.

Tačiau kažkas privertė Kinijos lyderį paskambinti Ukrainos vadovui būtent dabar. Ir šis „kažkas“, greičiausiai, yra būsimas didysis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas.

Kochas abejojo, ar Xi bandė atkalbėti Ukrainos lyderį Zelenskį nuo būsimos karinės operacijos.

„Jau nieko negalima pakeisti. Pasirengimo puolimui laipsnis toks, kad neatšauksi. Nebent pats Putinas paliks Ukrainą“, – aiškino buvęs pareigūnas.

Jo nuomone, Xi suprato, kad Rusija yra ant karinio pralaimėjimo slenksčio, ir užmezga dialogą su tikėtinu šio karo nugalėtoju – Kyjivu.

 

Dėl tos pačios priežasties, mano Kochas, Pekinas neteiks rimtos karinės pagalbos Rusijai. Padėti nevykėliui yra didžiausia kvailystė, jos kinai niekada nepadarys.

Kochas mano, kad Xi paskambino Zelenskiui, nes gavo savo karo ekspertų ataskaitą apie tai, „kam palankios svarstyklės“ šiame kare.

„Tai paaiškina mėnesio pauzę: prieš mėnesį Ukrainos pergalės kontūrai dar nebuvo taip aiškiai matomi, kaip dabar... Xi Jinpingas patikėjo Ukrainos pergale“, – tvirtino ekspertas. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(5)
(137)

Komentarai ()