D. Britanijos aludės tualete – konfidencialūs dokumentai apie branduolinį povandeninį laivą  ()

Šiaurės vakarų Didžiosios Britanijos užeigos tualete rasti konfidencialūs dokumentai apie 1,3 mlrd. svarų sterlingų vertės branduolinį povandeninį laivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša britų laikraštis „The Sun“.

Dokumentai buvo rasti „Wetherspoons“ užeigos tualete, esančiame Furneso geležinkelyje. Ši aludė yra šalia doko, kuriame statomi povandeniniai laivai.

Dokumentuose buvo rašoma apie atominio povandeninio laivo vidinį veikimą. Tokiais dokumentais naudojasi povandeninių laivų ekspertai, kurie tiria, kaip izoliuoti ir sumažinti slėgį jo sistemos elementuose.

Leidinyje cituojamas dokumentus radęs žmogus. Pasak jo, tą vakarą užeigoje buvo nemažai žmonių – civilių ir Karališkojo jūrų laivyno darbuotojų.

„Nuėjau į tualetą, o dokumentai tiesiog gulėjo ant grindų. Juos galėjo rasti bet kas. Tiesiog pasisekė, kad jų nerado rusų šnipas“, – sakė jis.

Dokumentai pažymėti žyma „konfidencialu“. Tai vienu saugumo lygiu žemiau nei „slaptai“. Su tokiais dokumentais galima susipažinti tik tuo atveju, jei tai būtina žinoti. Jų praradimas ar paviešinimas, kaip teigiama oficialiame apibrėžime, gali turėti „pražūtingų pasekmių“.

 

Karališkasis jūrų laivynas pažymėjo, kad šie dokumentai yra „bendro mokomojo pobūdžio“ ir juose nėra įslaptintos informacijos. Šiuo metu karinis jūrų laivynas atlieka vidinį šio klausimo tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()