Švedijos ir Suomijos jūrų laivyne skubiai skelbiamas karinis pavojus. Kas nutiko?  ()

Švedijos ir Suomijos kariniame jūrų laivyne paskelbta aukšta kovinė parengtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos ir Suomijos jūrų laivyne skubiai skelbiamas karinis pavojus. Priežastis – Rusijos atakų prieš šių šalių energetikos tinklus grėsmė.

Tai pareiškė Švedijos karinio jūrų laivyno vadė admirolė Eva Skoog Haslum.

Skandinavijos valstybės ėmėsi tokių priemonių, kad užkirstų kelią Rusijos sabotažui.

Eva Skoog Haslum pažymėjo, kad Švedijos laivynas turi informacijos, jog rusai į savo žemėlapius įtraukė vėjo jėgainių ir povandeninių elektros kabelių lokacijas kaip galimus taikinius. Tačiau Švedijos laivyno vadė nekomentuoja Rusijos pažeidimų šalies teritoriniuose vandenyse, aiškindama, kad Maskvai nereikia žinoti, kokią informaciją apie jos veiksmus turi Stokholmas.

Admirolė įsitikinusi, kad Rusijos sabotažo ir elektros linijų sabotažo rizika egzistuoja, todėl Švedija pasiruošusi veikti.

„Mums nereikia daug mobilizuotis, bet esame pasiruošę operacijoms nuo nulinės dienos. Mes visą laiką jūroje. Visi mūsų daliniai yra pasirengę: ir desantiniai, ir minų traleriai, ir povandeniniai laivai“, – pabrėžė Skoog Haslum.

 

Padidinta kovinė parengtis yra ir Suomijos kariniame jūrų laivyne. Be to, Švedijos karinio jūrų laivyno vadė patikino, kad tuo atveju, jei rusai atakuotų Alandų salas, kurios yra Suomijos autonomija ir demilitarizuota zona, švedai yra pasirengę ginti šią teritoriją, jei Helsinkis to paprašys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(8)
(131)

Komentarai ()