Baisiausias Rusijos kario košmaras – patekti į „zindaną“: kas tai per kraupi vieta  ()

Rusijos taktikos pasikeitimas įvyko generolui Valerijui Gerasimovui perėmus Maskvos karinių operacijų Ukrainoje kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai baudžiami viduramžių technikomis, o vadai griežtai kovoja su prasta karių drausme, teigiama JK Gynybos ministerijos pranešime.

Nusižengę Rusijios kariai metami į narvus po žeme, vadinamus „zindanais“. Į juos papuolama už tokius nusižengimus kaip girtavimas, bandymas nutraukti kario sutartis ir atsisakymas kovoti Ukrainos kare. JK gynybos ministerija tviteryje nurodė girdėjusi daugybę pranešimų apie zindanų naudojimą. Juos sudaro duobės žemėje, „uždengtos metalinėmis grotomis“.

„Pastaraisiais mėnesiais Rusijos vadai tikriausiai pradėjo bausti už drausmės pažeidimus sulaikydami nusikaltusius karius „zindanuose“, kurie yra improvizuotos kameros, sudarytos iš duobių žemėje, uždengtų metalinėmis grotomis“, – sekmadienį (balandžio 30 d.) skelbiama ministerijos kasdienėje žvalgybos informacijoje.

 

Tai yra didelis Maskvos strategijos pokytis, tęsiantis karui Ukrainoje, sakė ministerija ir pridūrė, kad strategija tapo „vis drakoniškesnė, ypač nuo 2022 metų rudens“.

„Zindanai“ buvo senovės bausmės technikos dalis. Jie anksčiau buvo naudojami kai kuriose buvusios Rusijos imperijos dalyse, taip pat kai kuriose Vidurio Azijos dalyse XX amžiaus pradžioje.

Rusijos taktikos pasikeitimas įvyko, kai generolas Valerijus Gerasimovas, Rusijos generalinio štabo viršininkas, perėmė Maskvos karinių operacijų Ukrainoje kontrolę, kaip nurodė JK gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(8)
(4)

Komentarai ()