„Tai pakeitė žaidimo taisykles“. Iranas netikėtai giriasi, ką padarė Ukrainoje  (3)

Irano gynybos ministerija kalba apie Irano ginkluotės efektyvumą, kuris tapo akivaizdus visam pasauliui bepiločių orlaivių dėka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Irano gynybos ministerijos užsienio ryšių skyriaus vadovas Hamzehas Galandari, praneša „Europos Tiesa“.

Jis teigė, kad pernai visam pasauliui tapo aiškus tariamai Irane pagamintų ginklų efektyvumas, matyt, turint omenyje bepiločius orlaivius-kamikadzes.

„Pasaulis nustebo pamatęs, kad šalis, kuri visose srityse buvo atsilikusi ir kuriai buvo uždrausta prieiga prie bet kokių technologijų, dabar, anot žiniasklaidos, atsidūrė priešakyje. Tai pakeitė žaidimo taisykles“, – sakė Irano gynybos ministerijos pareigūnas.

Taip pat, pasak H. Galandari, Iranas neva parduoda ginklus kitoms šalims pirmiausia ne dėl finansinės naudos, o „remdamasis savo religiniais ir revoliuciniais idealais“.

Nors Irano pareigūnas nepatikslino, apie ką kalbama, iraniečių ginklas žiniasklaidos dėmesį patraukė būtent po to, kai Rusija Ukrainos teritorijai apšaudymui pradėjo masiškai naudoti Irane pagamintus bepiločius orlaivius „Shahed“.

 

Teheranas oficialiai pripažino, kad tiekė Rusijai nedidelę partiją bepiločių orlaivių-kamikadzių prieš visapusišką invaziją į Ukrainą 2022 metų vasarį. Tačiau žiniasklaida ne kartą aprašė, kaip tiksliai Maskva gauna ginklus iš Irano.

Ukrainos pusės teigimu, Rusija Ukrainoje jau panaudojo daugiau nei 400 „Shahed-136“ bepiločių orlaivių, o iš viso Rusija jų neva užsakė 2400. Iš pradžių jie kėlė problemų Ukrainos oro gynybai, tačiau pastarųjų atakų metu beveik visi buvo sunaikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(15)
(2)

Komentarai (3)