Didžiausias krovininis lėktuvas. „Ruslanas“ atgabeno pirmuosius HIMARS, skelbiami galingi vaizdai (Foto)  ()

Oro linijų bendrovės „Antonov“ Ukrainos lėktuvas An-124 „Ruslan“ į Lenkiją atgabeno pirmuosius amerikietiškos reaktyvinės artilerijos sistemos HIMARS įrenginius. Varšuvos Šopeno oro uostas paskelbė atitinkamas nuotraukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ruslanas“ šiuo metu yra didžiausias krovininis lėktuvas pasaulyje, todėl gali gabenti nestandartinius ir negabaritinius krovinius. Dėl šios priežasties Lenkijos kariuomenė užsakė pristatyti HIMARS šiuo lėktuvu ,praneša „avianews.com“.

Pirmieji penki HIMARS iš 500 vienetų, užsakytų Lenkijos kariuomenei, atvyko į Varšuvos Šopeno oro uostą.

Amerikietiškos salvinės ugnies sistemos iš JAV į Lenkiją buvo atgabentos lėktuvu An-124 su užrašu „Būk drąsus kaip Chersonas“.

 

Šiuo metu „Antonov“ skraidina 5 lėktuvais An-124, bendrovės flotilė yra įsikūrusi Vokietijos Leipcigo oro uoste. Rusams užėmus „Antonov“ bazės aerodromą Hostomelyje, vienas iš „Ruslanų“ buvo apgadintas. Invazijos metu lėktuvas buvo oro uosto angare.

Iki 2022 metų vasario didžiausias pasaulyje orlaivis buvo An-225 „Mriya“. Rusijos invazijos į Ukrainą metu Hostomelyje sunaikinus lėktuvą, didžiausio pasaulyje orlaivio titulas atiteko An-124.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(2)
(59)

Komentarai ()