JAV pastebėtas dar vienas rusiškas tankas – šįkart T-72: kas vyksta? (Foto)  ()

Tai jau antrasis rusiškas tankas, užfiksuotas JAV teritorijoje. Anksčiau ant tralo buvo pastebėtas T-90.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrą mėnesį iš eilės JAV greitkeliuose pastebimi rusiški tankai. Šį kartą Čekijos T-72. Apie tai praneša „The War Zone“.

Gegužės 13 dieną buvęs JAV karinio jūrų laivyno aviacijos elektrikas Dave'as Trojanas Nevadoje, Vakarų Vendoveryje, aptiko sovietų sukurtą tanką. Trojanas ruošėsi ieškoti Antrojo pasaulinio karo lėktuvų kritimo vietų netoli Wendoverio aerodromo Jutoje, tačiau susidūrė su T-72. Greičiausiai šis T-72 yra čekiškas „Excalibur“ modernizavimas. Anksčiau Čekija modernizavo 90 tankų Ukrainos kariuomenei.

 

„Pažiūrėjau į sunkvežimį, kuris privažiavo papildyti degalų, ir iškart atpažinau, kad ant tralo rusiškas tankas. Tankas buvo aprūpintas priekiniais dinaminiais šarvais“, – pasakojo Trojanas.

Taip pat ant tanko buvo lipdukas, kuriame buvo informacija apie tanko paskirtį. Transporto priemonė buvo gabenama iš Nacionalinio automobilių bandymų centro (NATC) Nevadoje į Nacionalinį žemės žvalgybos centrą (NGIC) Aberdyno bandymų poligone (APG) Merilende. Verta paminėti, kad ten buvo gabenamas ir neseniai kelyje pastebėtas T-90.

 

Leidinys susisiekė su NATC, kad išsiaiškintų aplinkybes ir kaip jis pateko į JAV. Tačiau atsakymo kol kas nėra.

NGIC centras yra vienas iš pirmaujančių JAV gynybos departamento centrų, kuris analizuoja užsienio sausumos pajėgų potencialą užtikrinti savo pranašumą. Dėl šios priežasties leidinyje daroma prielaida, kad modernizuotas Ukrainai skirtas T-72 bus papildomai išbandytas arba bus papildomai analizuojamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()