Kinijos dronai turi itin slaptą funkciją. Jei taip padarysite, pamatysite ko nematę  ()

Ypatingais atvejais dronai net savaime susinaikins, jei bandysite išjungti jų apsaugines funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos dronai, eksportuojami į kitas šalis, turi įmontuotą apsaugą, kad nebūtų panaudoti prieš pačią Kiniją, rašo „South China Morning Post“. Apie tai žurnalistams pranešė kariniams sluoksniams artimas šaltinis.

Jis teigė, kad visi Kinijos kariniai ir žvalgybiniai dronai yra sukurti taip, kad atpažintų Kinijos teritorijos sienas juosiančią „elektrinę geo-tvorą“. „Tiesą sakant, tai yra gana paprasta technologija, kuria siekiama užtikrinti, kad būtų neįmanoma užpulti KLR, naudojant šalyje gaminamus bepiločius orlaivius“, – sakė kariškiai.

Pekino karo ekspertas pažymi, kad tai yra „bendros žinios“ Kinijos dronų gamintojams. Be to, kariniams nepilotuojamiems orlaiviams yra ribojamas raketų paleidimas: jei dronas bus nukreiptas į Kinijos sieną, jis tiesiog nešaudys. O jei vienas iš užsienio inžinierių suras apsaugos modulius ir norės juos išmontuoti, tai dronas tiesiog susinaikins pats.

Žurnalistai neabejoja eksperto žodžiais, nes tą patį byloja ir netiesioginiai įrodymai. Pavyzdžiui, Halukas Bayraktaras, „Baykar Technology“ vadovas, spaudai sakė, kad Kinijos dronai „apsisuko artėdami prie Kinijos sienos“. Būtent todėl bepiločių orlaivių klientai vis dažniau kreipiasi į Turkiją, bijodami, kad Kinijos bepiločiai orlaiviai negalės būti panaudoti 100 proc.

 

Be to, socialiniuose tinkluose pasigirdo teiginių, kad DJI prie savo naujų eksporto orlaivių versijų pridėjo „geo-tvoros“ funkciją, kuri neleidžia skristi virš Ukrainos – nesvarbu, kas juos valdo. Tačiau kol kas tokios informacijos iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų negauta, o „Mavic“ dronus aktyviai naudoja šalies kariuomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()