[ŽT] Pentagonas įvardino pagrindinę F-16 perdavimo Ukrainai sąlygą  (3)

JAV oficialiai prisijungė prie naikintuvų koalicijos ir yra pasirengusios apmokyti ukrainiečių pilotus, kad šie galėtų skraidyti F-16 naikintuvais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiški naikintuvai F-16 bus pateikti Ukrainai su sąlyga, kad jie nebus naudojami smūgiams Rusijos teritorijoje, teigia JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jakeas Sullivanas.

Visos galimybės, kurias JAV suteikė Ukrainai, turi tokį pagrindą - JAV neleidžia ir nepalaiko atakų Rusijos teritorijoje. Tai apima paramą naikintuvų F-16 tiekimui“, – sakė Sullivanas. Šioje vietoje reikia priminti, kad Rusijai tai yra menka paguoda - Krymas, kuriame yra laivyno ir aviacijos bazės, nėra Rusija.

Anot jo, JAV perėjo prie diskusijų apie Ukrainos oro pajėgų stiprinimo dėl savo ilgalaikio įsipareigojimo Ukrainos savigynai. Sullivanas teigė, kad artimiausiais mėnesiais JAV ir sąjungininkės aptars, kada ir kiek F-16 naikintuvų Ukraina gali gauti.

 

„Kadangi ateinančiais mėnesiais vyks mokymai, dirbsime su savo sąjungininkais, siekdami nustatyti, kada orlaiviai bus pristatyti, kas juos tieks ir kokiais kiekiais“, – sakė Sullivanas.

Sullivanas teigia, kad F-16 nebuvo prioritetas ruošiant Ukrainą kontrapuolimui. Anksčiau JAV atmetė galimybę suteikti naikintuvų Ukrainai. Tačiau dabar ši stovėsena keičiasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (3)