JAV atskleidė savo branduolinio arsenalo dydį  (18)

Vašingtonas praėjusią naktį žengė beprecedentį žingsnį ir paviešino iki tol slaptus Pentagono dokumentus apie JAV branduolinio arsenalo dydį. Tokį žingsnį JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton žengė prieš pat prasidedant itin svarbiam susitikimui dėl globalinio nusiginklavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono duomenys rodo, kad JAV arsenale šiuo metu yra 5 113 branduolinių galvučių ir dar keliolika tūkstančių utilizavimui skirtų jau nebenaudojamų branduolinių galvučių. Tai reiškia, kad JAV branduolinis arsenalas, lygininant su 1967 metais, kai Vašingtonas turėjo 31 225 branduolines galvutes, yra sumažėjęs 84 proc.. „Pradedant šiandiena, JAV viešai skelbs turimų branduolinių galvučių skaičių ir praneš apie ginklus, utilizuotus nuo 1991 metų“ - teigė H. Clinton Jungtinių Tautų konferencijoje, skirtoje Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties peržiūrėjimui.

H. Clinton teigė, kad Baltieji rūmai ištisus mėnesius kovojo su žvalgybos agentūromis, kurios dėl saugumo sumetimų priešinosi šių duomenų paviešinimui. Tačiau prezidentas Barackas Obama teigė, kad būtent viešumas gali leisti Vašingtonui tapti globaliniu lyderiu skatinant nusiginklavimą globaliniu mastu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(1)
(1)

Komentarai (18)