Pasaulyje ką tik gimė nauja branduolinė valstybė. Kodėl tai nežada nieko gero  ()

Pasak Baltarusijos Respublikos gynybos ministro Viktoro Chrenino, masinio naikinimo ginklų dislokavimas respublikos teritorijoje gali priversti „nedraugiškų šalių“ vadovybę susimąstyti apie tolesnio eskalavimo neleistinumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, gegužės 25 d., įvyko Rusijos Federacijos ir Baltarusijos gynybos ministrų Sergejaus Šoigu Viktoro Chrenino susitikimas, kuriame buvo pasirašyti dokumentai, reglamentuojantys Rusijos nestrateginio branduolinio ginklo laikymo specialioje saugykloje tvarką Baltarusijos teritorijoje. Apie tai praneša BELTA.

„1994 m. gruodžio 5 d. Budapešto memorandumo saugumo garantijų Baltarusijai nesilaikymo sąlygomis, taip pat nuolatine karinga retorika, paremta praktiniais kolektyvinių Vakarų veiksmais prieš mūsų šalį, buvo nurodytas pavedimas Baltarusijos teritorijoje dislokuoti nestrateginius Rusijos branduolinius ginklus“, – sakė Chreninas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos branduolinių ginklų dislokavimas respublikos teritorijoje esą bus veiksmingas atsakas į agresyvią Baltarusijai ir Rusijai nedraugiškų šalių politiką ir gali priversti jų vadovybę susimąstyti apie tolesnį situacijos eskalavimą regione.

Baltarusijos gynybos ministras pridūrė, kad Maskva ir Minskas ėmėsi priemonių regioninės karių grupės koviniam potencialui didinti. Anot jo, kalbama apie aprūpinimą naujais moderniais ginklais, tokiais kaip „Iskander-M“ ir oro gynybos sistemomis S-400.

 

Be to, Chreninas atkreipė dėmesį į lėktuvų Su-25 konversiją, leidžiančią panaudoti branduolinius ginklus. Jis pažymėjo, kad Baltarusijos kariškiai treniravosi poligonuose Rusijoje ir įgijo praktinių jų naudojimo įgūdžių.

„Šiandien mes kartu stovime prieš kolektyvinius Vakarus, kurie kariauja iš esmės nepaskelbtą karą prieš mūsų šalis“, – susitikime sakė Rusijos gynybos ministras Šoigu.

Anot jo, Šiaurės Atlanto aljanso karinė veikla neva „įgavo agresyviausią orientaciją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(29)
(-26)

Komentarai ()