Rusams smogs slapto greičio raketos. Ukraina gauna galingą ginklą  ()

Pirmą kartą naujajame JAV karinės pagalbos pakete pasirodo raketos AIM-7 „Sparrow“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-02 Rusams smogs slapto greičio raketos. Ukraina gauna galingą ginklą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 2023 metų pradžioje žiniasklaidoje sklandė gandai, kad Vašingtonas pasiruošęs pradėti raketų AIM-7 „Sparrow“ tiekimą Ukrainai, bet tik gegužės 31 d. tapo žinoma, kad jos pateks į naują karinės pagalbos paketą. Vienos raketos kaina – 125 tūkstančiai dolerių.

JAV ginkluotųjų pajėgų svetainė praneša, kad ji yra „oras-oras“ klasės, informuoja „Ukraina 365“.

Raketos ne tik valdomos radaro pagalba, bet ir turi labai sprogstamą skeveldrinę galvutę ir gali atakuoti tiek orlaivius, tiek kitas raketas. Jos aktyviai naudojamos ne tik JAV, bet ir NATO šalyse. Raketa yra 3,64 metro ilgio ir sveria 225 kg. Įdomiausia tai, kad raketos greitis ir jos galimas skrydžio nuotolis yra griežtai įslaptinti. Pati raketa suskirstyta į keturias dalis: nukreipimo bloką, kovinę galvutę, valdymo bloką ir variklį. Ji turi keturis sparnus ir keturis uodegos pelekus. Jungtinėse Valstijose raketos sumontuotos ant F-15 „Eagle“ ir F-16 „Fighting Falcon“ naikintuvų.

 

Raketa buvo sukurta dar 1947 m., o JAV ginkluotosios pajėgos naudojimui patvirtino 1956 m. AIM-7F versija, kurią gaus Ukraina, buvo sukurta 1976 m. Raketa įgavo patikimesnes charakteristikas.

Aktyviai naudotos per karą Persijos įlankoje. Tada su jų pagalba buvo numušti trys sraigtasparniai ir 22 Irako lėktuvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()