Padėtis kritiška. Iš Rusijos laužynų skubiai tempiami pirmosios serijos tankai T-72 „Ural“ (Video)  (0)

Pirmosios modifikacijos rusiškame tanke T-72, sukurtame prieš pusę amžiaus, įrengtas pasenęs taikiklis TPD-2-49 ir jame nėra ugnies valdymo sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 26 dieną internete pasirodė informacija apie pirmosios serijinės gamybos tankus T-72 „Ural“, kurie atkuriami eksploatuoti Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose. Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad tanke buvo sumontuoti „Kontakt-1“ dinaminės apsaugos moduliai ir ekranas, apsaugantis viršutinę bokštelio dalį.

Lenkijos „Defence 24“ stebėtojai, komentuodami vaizdo įrašą, rašo, kad mašina vis dar aprūpinta pasenusiu TPD-2-49 optiniu taikikliu, neturi ugnies valdymo sistemos, o ant jos sumontuotas vadinamasis monolitinis bokštelis.

Šis bokštelis pagamintas tik iš lieto plieno ir neturi „smėlio strypų“ su kvarciniu užpildu, įleistu į priekį. Vietoj to, jis turi vienodus lieto plieno priekinius šarvus.

Pirmųjų tankų T-72 „Ural“ (objektas 172M) serijinė gamyba pradėta 1973 metais – lygiai prieš pusę amžiaus. SSRS kariuomenė oficialiai jį priėmė po dvejų metų – 1975 m.

 

Kai kurie ekspertai mano, kad T-72 yra beviltiškai pasenęs. Pirmiausia jie atkreipia dėmesį į šiandienos standartais silpną jėgainę – sumontuotas 840 AG galios variklis V-84-1, o tai gerokai nusileidžia šiuolaikinių tankų varikliams, turintiems 1500 AG.

 

Kalbant apie dinaminę „Kontakt“ apsaugą, kovinė patirtis parodė, kad ji turi nepatikimą tvirtinimą, o aktyvi ugnis iš didelio kalibro kulkosvaidžių gali greitai „nurengti“ tanką.

Ekspertai taip pat atkreipė dėmesį į mažą bokštelio sukimosi greitį – jis yra apie 16 laipsnių per sekundę, o sunkesnis vokiško „Leopard 2“ bokštelis sukasi 48 laipsnių greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(4)
(36)

Komentarai (0)