Žlunga milijardinis projektas. Rusijos „supertechnologija“ patyrė visišką fiasko  ()

Kūrėjai praleido 10 metų ir išleido 29 milijardus rublių, žadėdami užbaigtą korvetę perduoti per dvejus metus, tačiau staiga nusprendė perdaryti projektą ir „įšaldyti“ statybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje naujausio „nematomo laivo“ „projektas 20386“ buvo pripažintas nesėkmingu. Tai pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi informuotu šaltiniu.

Šaltinis teigė, kad „slaptoji korvetė“ buvo išsiųsta perprojektuoti, kad būtų „išstudijuoti“ papildomi technologiniai sprendimai. Projektas nebuvo uždarytas, tačiau jo įgyvendinimas atidėtas neribotam laikui. Kaip pabrėžė šaltinis, norint apsispręsti dėl „projekto 20386“ laivų serijos statybos, būtinas darbo vadovaujančiame laive efektyvumo įvertinimas.

„Projekto 20386“ korvetės – tai naujos kartos laivai, įgyvendinantys modulinės ginkluotės principą, taip pat galimybę dislokuoti kovinius dronus. Dėl specialios radarą sugeriančios dangos laivai turėjo būti visiškai nematomi radarams.

Kaip pažymi „Ateo Breaking“, „slapta korvetė“ buvo kuriama 10 metų ir planuota į Rusijos laivynui perduoti per dvejus metus, tačiau „pripažinta kaip nesėkminga“. „MashTech“ duomenimis, Šiaurinėje laivų statykloje iki šiol buvo pastatytas tik vienas „projekto 20386“ laivas, tačiau jo konstrukcija buvo įšaldyta. Žinoma, kad rusai baigė tik korpusą be antstato, tačiau išlaidos jau viršijo 29 milijardus rublių (333 mln. eurų).

 

Pagrindinė problema slypi brangioje radarų sistemoje – jos nepavyko įdiegti į elektroninių ginklų sistemą. Tuo pat metu kariškiai norėjo turėti galimybę konteineriuose gabenti keičiamą naudingą krovinį, kuriam reikėjo papildomo tūrio ir poslinkio. Problemų pridėjo ir sraigtasparnio keltuvo pastatymas ant korvetės. 2021 metais Jungtinė laivų statybos korporacija pareiškė, kad laivas gali niekada nepatekti į laivyną, net jei jis bus baigtas, tokiu atveju jis liks eksperimentiniu bandomuoju laivu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()