Ukrainoje atsirado slapti dronai. Maskvos laukia košmaras (Video)  ()

Pasak Valerijaus Boroviko, naujieji bepiločiai orlaiviai gabena kovines galvutes, sveriančias iki 20 kilogramų ir įveikia iki 700 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos inžinieriai sukūrė atakuojančius dronus, kurie gali pasiekti Maskvą. Tai CNN pareiškė kūrėjų atstovas Valerijus Borovikas.

Pasak jo, įmonė sukūrė keletą skirtingų formų ir dydžių dronų modelių. Vienas iš jų išsiskiria savo nuotoliu ir kovine galia. Tačiau orlaivio pavadinimas ir techninės charakteristikos vis dar laikomos paslaptyje.

„Nuo 15 iki 700 kilometrų, priklausomai nuo kovinės galvutės. Su 20 kilogramų sveriančia galvute nuskristi iki pat Maskvos", – dalijosi Valerijus Borovikas.

Jo komanda taip pat išbandė naują orlaivio tipo karinį droną „Vidsič“. Šis dronas skirtas atakuoti Rusijos pozicijas, jis gali nešti 2-3 kg sveriančią kovinę galvutę iki 40 km atstumu, kontroliuojant operatoriui.

„Savo atakas daugiausia sutelkiame į labai brangią rusišką įrangą“, – sakė Borovikas.

Vieną iš modelio privalumų, Borovikas, įvardino nematomumą: eksploatacijos metu jis praktiškai nematomas ir negirdimas danguje.

 

Spėjama, kad „Vidsič“ bus naudojamas kartu su nepilotuojamais žvalgybiniais lėktuvais, kuriuos komanda taip pat montuoja.

Anot Valerijaus Boroviko, šiuo metu jo įmonė per mėnesį pagamina apie 50 bepiločių orlaivių, tačiau dabar derasi su Ukrainos gamykla, kad jų skaičius padidėtų iki 1000 vienetų. Kūrėjų arsenale jau yra paruoštų įvairių formų ir dydžių modelių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(1)
(75)

Komentarai ()