Vašingtoną sukrėtė viršgarsinis smūgis. Į orą pakelti F-16 medžioti lėktuvo (Video)  (1)

Sekmadienį (birželio 4 d.) Vašingtoną sukrėtė viršgarsinis sprogimas, kai du naikintuvai F-16 siekė perimti nereaguojantį orlaivį, kuris vėliau sudužo Virdžinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naikintuvai F-16 buvo pakelti perimti nereaguojantį „Cessna 560 Citation V“ orlaivį virš Vašingtono ir šiaurinės Virdžinijos, sakoma Šiaurės Amerikos aerokosminės gynybos vadavietės (NORAD) pranešime.

Kalbėdamasis su naujienų agentūra „Reuters“, su įvykiais susipažinęs asmuo sakė, kad „Cessna“ buvo keturi žmonės.

Pasak Federalinės aviacijos administracijos, orlaivis pakilo iš Elizabetono municipalinio oro uosto Elizabetone, Tenesio valstijoje, ir skrido į Long Island MacArthur oro uostą Niujorke, maždaug už 80 kilometrų į rytus nuo Manheteno.

Atrodė, kad lėktuvas pasiekė Niujorko rajoną ir apsisuko beveik 180 laipsnių, o skrydis baigėsi Virdžinijoje.

„Pilotas nereagavo, „Cessna“ sudužo netoli Džordžo Vašingtono nacionalinio miško. NORAD bandė užmegzti ryšį su pilotu prieš katastrofą“, – sakoma pranešime.

 

 

Lėktuve buvo keturi žmonės, jis nuo kurso nukrypo 500 kilometrų. Pareigūnai teigia, kad nelaimės vietoje gyvų žmonių nerasta.

Naikintuvai lėktuvo nenumušė. Kariuomenei buvo leista skristi viršgarsiniu greičiu, dėl to netoli Vašingtono pasigirdo viršgarsinis sprogimas. Naikintuvo pilotai bandė signalizuoti „Cessna“ pilotui, tačiau jis nereagavo, sakė su tyrimu susipažinę šaltiniai.

 

Viešieji įrašai parodė, kad „Cessna“ buvo užregistruota Floridoje įsikūrusiai įmonei „Encore Motors“. Bendrovės savininkas Johnas Rumpelis „The Washington Post“ sakė, kad lėktuve buvo jo „visa šeima“, įskaitant dukrą, anūkę ir auklę.

 

Rumpelis sakė, kad jo šeimos nariai grįždinėjo namo į East Hampton, Niujorke, po keturių dienų vizito jo namuose Šiaurės Karolinoje.

Kapitolijaus policija pranešė, kad jų padaliniams buvo nustatytas aukštas parengties režimas ir kad nekeitė pozicijų dėl prezidento Joe Bideno saugumo.

„Prezidentas žaidė golfą Andrewso karinio jūrų laivyno oro bazės aikštyne Merilande“, – pažymėjo CNN pašnekovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(5)
(7)

Komentarai (1)