BILD skelbia galingą įvykį. Ukraina smogė su „Leopard 2“, įvyko monstriškas mūšis su rusais (Video)  ()

Kariuomenės apžvalgininko teigimu, greičiausiai tai ne kovinė žvalgyba, o visaverčiai Ukrainos pusės puolimo veiksmai. Anksčiau „Leopard 2“ mūšio lauke nepasirodė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokiečių tankai „Leopard 2“ buvo panaudoti pirmą kartą mūšio lauke Ukrainoje nuo viso masto karo pradžios. Tai birželio 8 d. pareiškė Julianas Repke, BILD karo apžvalgininkas.

Anot jo, tai įvyko ketvirtadienį (birželio 8 d.) per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo veiksmus į pietus nuo Orihivo gyvenvietės. Ekspertas taip pat pažymi, kad šiandieninis puolimas – ne žvalgybinis mūšis, o veikiau viso masto kontrpuolimo pradžia, nes anksčiau Ukrainos gynėjai tokio tipo technikos nenaudojo ir laukė aktyvesnių kovinių veiksmų fronte.

Informacijos nepatvirtina oficialūs Ukrainos šaltiniai, tad tai tik karo stebėtojo nuomonė.

Julianas Repke taip pat pažymėjo, kad besiveržiančiai kolonai vadovauja vokiečių tankai „Leopard 2“, o iš paskos jau seka modernūs britų ir amerikiečių šarvuočiai, kuriuos sąjungininkai ginkluotosioms pajėgoms perdavė įvairiuose pagalbos paketuose.

 

„Nepaisant visko, vokiečių tankai sulaukė įnirtingo rusų pasipriešinimo. Keletas transporto priemonių, matyt, buvo susprogdintos minų arba pateko į artilerijos apšaudymą. Kol kas neaišku, kokio tipo tankai dega", – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(8)
(69)

Komentarai ()