To dar nebuvo per visą istoriją. NATO siunčia galingiausias oro pajėgas. 250 bombonešių, naikintuvų ir dronų. Dalyvaus 10 000 kareivių  ()

NATO prie Rusijos sienų surengs didžiausias istorijoje oro pratybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pratybos „Air Defender 23“ vyks birželio 12–23 dienomis, jose dalyvaus 250 modernių bombonešių, naikintuvų ir bepiločių orlaivių.

NATO šalys ir jų sąjungininkės surengs didžiausias oro pratybas Aljanso istorijoje. Iš viso dalyvaus 25 šalys kurios nusiųs beveik 250 orlaivių – nuo ​​strateginių bombonešių B-1 iki penktos kartos naikintuvų-bombonešių F-35 ir tolimojo nuotolio dronų.

Apie tai rašo „Wall Street Journal“. Pratyboms vadovaus Vokietija, tačiau jos apims teritoriją nuo Amerikos iki Rusijos Federacijos sienų Baltijos ir Juodojoje jūrose. Manevruose dalyvaus daugiau nei 10 000 kariškių, bus atlikta daugiau nei 2 000 skrydžių.

„Pagal pratybų „Air Defender 23“ scenarijų priešas užima Vokietijos Rostoko uostą, o NATO pajėgos, vadovaudamosi Aljanso chartijos 5 straipsniu, stoja į kolektyvinę Vokietijos gynybą. Taip pat bus imituojamos Rusijos raketos ir bepiločiai orlaiviai, kuriems perimti bus siunčiami naikintuvai. Bus aktyviai naudojami koviniai orlaiviai oro erdvėje rytiniame NATO flange, tokiose šalyse kaip Lietuva, Lenkija, Čekija, Rumunija“, – rašo „The Wall Street Journal“.

 

Pratybų metu gauti įgūdžiai bus naudingi dislokuojant ir sąveikaujant oro pajėgoms ne tik Europoje, bet ir Azijoje, konkrečiai siekiant apsaugoti Japoniją ir Pietų Korėją, WSJ sakė JAV nacionalinei oro gvardijai vadovaujantis generolas leitenantas Michaelas Lochas.

Japonija taip pat dalyvauja „Air Defender 23“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: