[ŽT] Grandiozinis skandalas. IFLIGHT pradeda tyrimą dėl Putino armijos (Video)  ()

Kinijos bendrovė IFLIGHT pradėjo vidinį tyrimą po to, kai į Rusijos įsibrovėlių rankas pateko didelė jų FPV bepiločių orlaivių partija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didysis bepiločių orlaivių gamintojas iš Kinijos IFLIGHT dėl savo produkcijos tiekimo šaliai agresorei Rusijai atsidūrė grandiozinio skandalo centre.  Įmonė greitai sureagavo.

Oficialus pareiškimas apie tai buvo paskelbtas oficialioje IFLIGHT svetainėje. Neseniai Rusijos kariuomenė gyrėsi turinti didelę FPV bepiločių orlaivių partiją iš IFLIGHT, skirtą karui prieš Ukrainą.

Kuopos vadas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 59-osios brigados šaukiniu „Madyar“ atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą ir pareikalavo, kad būtų svarstomas klausimas dėl įmonės įtraukimo į sankcijų už bendradarbiavimą su agresoriumi sąrašus. Į kilusį skandalą operatyviai sureagavo IFLIGHT vadovybė, patikinusi, kad yra „susirūpinusi“ tuo, kas įvyko, ir ketina tai ištirti. Bendrovė pradėjo vidinį tyrimą dėl savo dronų tiekimo Rusijos kariuomenei. Kinijos gamintojas taip pat patikino, kad bepiločius orlaivius gamina išskirtinai civiliniams tikslams ir jie yra netinkami naudojimui konfliktuose.

 

„Reikalaujame, kad platintojai neparduotų ir netaisytų bepiločių orlaivių karo zonose ir tiems klientams, kurie gali modifikuoti gaminį... Mūsų gaminiai skirti tik civiliniam, nekariniam naudojimui“, – rašoma pranešime. „Madyar“ palankiai įvertino šį IFLIGHT sprendimą ir padėkojo bendrovės vadovybei už jos poziciją.

„Mūsų pastangos privedė prie to, kad sureagavo didelė Kinijos kompanija. Ir ji ne teisinasi, o žada patikrinti“, – sakė Ukrainos karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(4)
(35)

Komentarai ()