„Bus sunaikinta viskas. Gyvenimas pasikeis iš esmės.“ Skelbiamas košmaras, ką gali padaryti išprotėjusi Rusija  ()

Kachovkos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimas ir dėl to kilusi ekologinė katastrofa, tai – naujas pasaulio suvokimo apie tai, kas yra šiuolaikinė Rusija, matmuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbiausios infrastruktūros objektų naikinimas susijęs su grėsme žmonijos, kaip tokios, egzistencijai. Tokią nuomonę išskirtiniame interviu „Obozrevatel“ išsakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas.

Neatidėliotinas iššūkis yra paaiškinti pasauliui, kas vyksta. Kad ypatingos svarbos infrastruktūros objektų naikinimas nėra tik nauja raudona linija.

„Kai pirmininkavome Saugumo Tarybai, prastūmėme rezoliuciją dėl ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugos (rezoliucija buvo priimta 2017 m. vasario mėn. - red.). Tuomet jai pritarė net Rusija. O dabar ji pažeidė būtent tai, kam tada neprieštaravo. Taigi net JT platformoje turime visiems pasakyti: klausykite, jei nerasime būdų, patikimų būdų apsaugoti ypatingos svarbos infrastruktūros objektus, tuomet Pandoros skrynia atidaryta. Dujotiekiai, naftotiekiai, transporto ir kitos komunikacijos bus sunaikintos. Ir tada gyvenimas pasikeis iš esmės“, - akcentavo P. Klimkinas

 

P. Klimkinas liūdnai pridūrė: „Manau, kad turime paaiškinti ne tik Vakarams, bet ir kitoms šalims, kad dabar pradeda griūti ne tik tarptautinė teisė, bet ir tarptautinės humanitarinės teisės pagrindai. O Jungtinės Tautos išlieka tokios pat bejėgės, kaip ir visada.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai ()