Ukraina prarado 15 % „Bradley“. JAV skubiai imasi veiksmų  ()

Anot analitikų, Ukraina per kelias dienas po kontrpuolimo prarado 15 % turimų pėstininkų kovos mašinų „Bradley“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Ukrainai skirs naują karinės pagalbos paketą, kurio vertė – 325 mln. USD. Apie tai „Twitter“ pranešė „Amerikos balso“ korespondentė Carla Babb.

Tai bus jau 40-asis pagalbos paketas, kuris bus suteiktas Ukrainai pagal ypatingus JAV prezidento įgaliojimus, kai ypatingomis aplinkybėmis užsienio šalys ar organizacijos ginklus gali gauti pagreitintu tempu – per kelias dienas ar net valandas.

Be kita ko, yra pranešimų apie „Stryker“ ratines šarvuotas kovos mašinas ir „Bradley“ pėstininkų kovos mašinas, „kurios turėtų pakeisti apgadintas ir pamestas“ kovose. Ukraina taip pat gaus papildomų šaudmenų NASAMS ir HIMARS.

Remiantis Vakarų žiniasklaidos pranešimais, Ukraina „prarado 15 %“ visų pristatytų pėstininkų kovos mašinų „Bradley“. Per kelias kontrpuolimo dienas buvo prarasta 16 tokių šarvuotų pėstininkų mašinų.

 

Apgadintus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų šarvuočius suskaičiavo analitikas Jakobas Jankovskis. Pasak jo, daugelis transporto priemonių buvo apgadintos ir pamestos mūšio lauke, o ne sunaikintos. Tai rodo, kad kariams pristatyti į fronto liniją buvo naudojamas saugesnis būdas.

„Karo tyrimų instituto“ teigimu, prarastos technikos kiekis neturėtų būti laikomas kontrpuolimo sėkmės ar nesėkmės rodikliu, o didelių šarvuočių nuostolių tikimasi didelių puolimo operacijų metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(7)
(53)

Komentarai ()