Šiurpu ir mirtinai pavojinga. Neįtikėtini radiniai Kachovkos rezervuare  ()

Po Kachovkos užtvankos sugriovimo likusiuose purvinuose krantuose aptikta modernių priešlėktuvinės gynybos raketų ir daug senesnių ginklų iš Antrojo pasaulinio karo laikų, kai visoje Ukrainoje vyko sovietų ir nacių pajėgų susirėmimai, praneša „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kachovskos užtvankos teritorijose rasta šaudmenų net iš Antrojo pasaulinio karo laikų“, – sekmadienį paskelbė Ukrainos vidaus reikalų ministerija, nurodžiusi civiliams gyventojams nesiartinti prie atsitraukiančio užtvankos vandens.

Rezervuaro akvatorija yra užteršta šaudmenimis. Birželio 10 d. sprogmenų technikai atliko 5 kontroliuojamus sprogimus“, – rašoma pranešime.

Ukrainos išminavimo grupės vadovas Oleksandras Čečko „Reuters“ teigė, kad dažnai randamos S-300 raketų liekanos, raketų „Smerch“ liekanos ir kita amunicija.

S-300 yra Rusijos gamybos raketos „žemė-oras“, o raketos „Smerch“ – sunkiosios raketos, šaudomos iš mobiliųjų paleidimo įrenginių. 

Kai kurie socialinių tinklų vartotojai pasidalijo įspūdingais, bet nepatvirtintais vaizdo įrašais ir nuotraukomis, kuriose užfiksuotos purve rastos kaukolės. Ši vietovė pavojinga dėl nesprogusios amunicijos ir Rusijos apšaudymų, kurie apsunkina bet kokias pareigūnų ir žurnalistų pastangas juos patikrinti.

 

„The Guardian“ žurnalistas Julianas Borgeris rašė, kad tai gali būti vokiečių karių, kurie buvo palikti pūti po 1943 m. mūšio, kūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()