Priešo medžioklė. Ištaškytas super retas RP-377LA „Lorandit“ (Video)  ()

Kompleksas gali sekti mobiliuosius telefonus 900 ir 1800 dažnių juostose ir kitus elektroninio karo (EW) įrenginius, veikiančius su GPS. Todėl Ukrainos gynėjams „Lorandit“ yra svarbus tikslas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje Rusijos gynybos pajėgų RP-377LA „Lorandit“ radijo elektroninio karo sistemos sunaikinimas. Kaip birželio 13 dieną pranešė „ArmyInform“, Ukrainos gynėjams pavyko nustatyti ir sunaikinti gana svarbų taikinį, galintį sukelti daug rūpesčių fronte.

Tiesiogiai pralaimėjimo momentą užfiksavo dronas, kuris greičiausiai koregavo Ukrainos karių darbą.

Kas žinoma apie RP-377LA „Lorandit“

Radioelektroninio karo kompleksą RP-377LA „Lorandit“ sukūrė Rusijos NDIDAR-Sfera NTP, Rusijos ginkluotosios pajėgos oficialiai kompleksą priėmė 2019 m.

 

Pagrindinė komplekso užduotis – elektroninė žvalgyba ir radijo dažnių šaltinių slopinimas. Pasak kūrėjų, „Lorandit“ geba ieškoti ir radijo krypties nustatymo dažnių diapazone nuo 20-30 iki 2000 MHz su 50-65 MHz/s veikimo dažnio skenavimo greičiu.

Komplekso pagrindas – automobilio UAZ-452 važiuoklė. Apžvalgininkai pastebi, kad šią EW sistemą galima lengvai atpažinti dėl būdingo apvalaus antenų pagrindo, esančio ant automobilio stogo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()