Lyg ateivių laivas. Turkija paskelbė nematytą karo monstrą: kuo jis ypatingas (Video)  ()

Turkijos armija yra viena didžiausių M60 tankų operatorių. Modernizavimas turėtų garantuoti visapusę apsaugą nuo smūgių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos gynybos kompanija „Roketsan“ parodė naują modulinį bokštelį M60A3 tankui, kuris vis dar tarnauja Turkijos armijoje. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė įmonės spaudos tarnyba.

Modulinis bokštelis turėtų padidinti mašinos apsaugą nuo smūgių. Teigiama, kad sustiprinta apsauga turėtų garantuoti apsaugą nuo tandeminės kumuliacinės amunicijos ir žiedinę apsaugą nuo RPG-7 smūgio. Šiuo metu įmonė aktyviai bando M60 tanką su nauju bokšteliu.

Vizualiai bokštelis tapo platesnis ir didesnis. Žinoma, kad dėl naujų technologijų panaudojimo naujoji apsauga ne tik nepaveikė bokštelio svorio, bet ir padarė jį lengvesnį – 14,5 tonos prieš 13 tonų. Specialistai atkreipia dėmesį, kad tankas turi trūkumą – susilpnėjusią zoną tarp bokštelio ir korpuso.

 

Panašų bokštelį galima sumontuoti ant sovietinio tanko T-72. Specifikacijos bus tokios pačios kaip M60. Remiantis „Military Balance 2023“, Turkijos kariuomenė turi 650 M60A3 tankų.

 

M60A3 yra pagrindinis amerikiečių mūšio tankas, kurį sukūrė „Chrysler Defense Engineering“. Turkija yra viena didžiausių M60A3 operatorių pasaulyje. A3 modifikacija gavo tuo metu naują optiką ir įvairius patobulinimus, įskaitant atnaujintą stabilizavimo sistemą.

Pirmosios versijos M60 priimtas JAV kariuomenės 1959 m. Nuo to laiko jis buvo stipriai modernizuotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()