Kareiviai siaučia! Internetą sprogdina video, ką jie daro su Danijos pabūklais CAESAR (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė gavo visus Danijos nupirktus savaeigius Prancūzijos ginklus CAESAR. Jie turi daugiau amunicijos, jei lygintume su jau turimais ginkluotosiose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame Ukrainos artileristai smogia į priešo taikinius savaeigiais ginklais CAESAR. Juos perdavė Danija. Šūvio metu vienas iš karių atlieka „firminį“ Cristiano Ronaldo šuoliuką.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai atakuoja priešo pozicijas iš tolimojo nuotolio savaeigės artilerijos CAESAR, sumontuotus ant 8x8 važiuoklės.

Danija užsakė prancūzų gamintojo „Nexter“ pagaminti 19 savaeigių ginklų CAESAR, tačiau nusprendė visus juos perduoti Ukrainai kaip karinės pagalbos dalį. Siekdama pakeisti užsakytas mašinas, Danija pirks Izraelio sukurtus savaeigius ATMOS ir PULS savaeigius pabūklus.

 

Tuo pačiu metu Danijos savaeigiai ginklai skiriasi nuo tų, kuriuos Prancūzija anksčiau perdavė ginkluotosioms pajėgoms. Danijos užsakyti CAESAR gaminami čekiškos „Tatra 815-7“ važiuoklės pagrindu su 8x8 ratų formule. Sunkvežimio kabina turi šarvus, o variklio galia siekia 305 kW. Dyzelinis variklis taip pat yra Čekijos gamybos. Įgulos skaičius sumažintas iki 3 karių, o amunicija, priešingai, padidinta 12 sviedinių – iki 30 šovinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(0)
(74)

Komentarai ()