„Mes suprantame ukrainiečius“. Tiesiog nuostabu, ką padarė Latvija dėl Ukrainos pergalės!  ()

Kaip pažymėjo Latvijos ministras pirmininkas Arturas Kristianis Karinšas, jo šalis anksčiau taip pat aprūpino Ukrainą visomis savo raketomis „Stinger“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvija netrukus užbaigs viso sraigtasparnių parko perdavimą Ukrainai. Tai birželio 21 dieną Londone vykusioje Ukrainos atkūrimo konferencijoje sakė Latvijos ministras pirmininkas Arturas Kristianis Karinšas.

Latvijos vyriausybės vadovas pažymėjo, kad nuo 2021 metų pabaigos Ryga Kijevui remti skyrė daugiau nei 1,3 % savo BVP. Didžioji šios sumos dalis buvo skirta karinei pagalbai.

„Visos mūsų raketos „Stinger“ dabar yra Ukrainoje. Turime sraigtasparnių parką, visi šie sraigtasparniai – dabar perdažomi, kad būtų tinkami naudoti ir gerai atrodytų – siunčiame juos visus į Ukrainą“, – sakė Karinšas.

Premjeras taip pat paminėjo, kad Latvija rengia Ukrainos karius ir aprūpina kariuomenę bepiločiais orlaiviais kamikadzėmis.

 

„Kaip tauta, mes suprantame ukrainiečius. Nes už ką jie kovoja? Jie kovoja už daugybę dalykų, bet jūs galite tai suvesti į tris vertybes: laisvę, demokratiją ir teisinę valstybę“, – apibendrino Latvijos premjeras.

Latvijos oro pajėgos turi du sovietinius Mi-17 ir 2 Mi-2, kuriuos perduoda Ukrainai. Juos keičia 4 vienetai „Black Hawk“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(2)
(107)

Komentarai ()