Technologijų viršūnė. Pristatytas naujausias „Leopard 2A7V“ (Video)  ()

„Leopard 2A7V“ sujungia ugnies jėgą, apsaugą ir mobilumą. Tanke sumontuota nauja optika ir termovizoriai, o ginklas leidžia šaudyti DM11 tanko šoviniais programuojamu saugikliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 17 dieną Bundesveras pristatė pagrindinį mūšio tanką „Leopard 2A7V“, naujausią „Leopard 2“ serijos variantą, kuris neseniai pradėjo tarnybą kariuomenėje. Pasak „Army Recognition“ stebėtojų, ši plėtra buvo atsakas į planuojamą ankstesnio „Leopard 2A6“ modernizavimą ir atitinka būsimus Vokietijos ginkluotųjų pajėgų projektus.

Šarvai

Medžiagoje rašoma, kad „Leopard 2A7V“ yra pripažintas vienu labiausiai apsaugotų šiuolaikinių tankų. Jame yra moderniausi moduliniai kompozitiniai šarvai, sumontuoti ant priekinės plokštės ir bokštelio, užtikrinantys 360 laipsnių apsaugą įgulai nuo įvairių grėsmių, įskaitant prieštankines raketas, minas, improvizuotus sprogstamuosius įtaisus  ir granatsvaidžius.

Išdėstymas

Tanko išplanavimas būdingas šiuolaikinėms transporto priemonėms, vairuotojas yra priekyje dešinėje, bokštelis yra viduryje, o variklis – gale. Transporto priemonės ekipažą sudaro 4 žmonės: vadas, vairuotojas, ginklininkas ir užtaisytojas.

Ginkluotė

Tankas ginkluotas 120 mm „Rheinmetall L/55“ lygiavamzdžiu pabūklu, kuris gali šaudyti „Rheinmetall DM53“ (APFSDS-T) šarvus perveriančiais subkalibriniais šoviniais, įskaitant turinčius nusodrintojo urano šerdį, taip pat nauju tanko šoviniu DM11 (HE FRAG-T). Naujasis DM11 su programuojamu saugikliu skirtas naikinti nešarvuotus ir lengvai šarvuotus taikinius, pralaužti kliūtis ir neutralizuoti taikinius už priedangos. Tuo pačiu metu ugnies žalos diapazonas siekia 5000 metrų.

Stebėjimo ir aptikimo sistemos

 

 

Tanke taip pat yra naujas ATTICA-GL ir ATTICA-Z termovizoriai. Jie žymiai padidina aptikimo, atpažinimo ir identifikavimo diapazoną, palyginti su jų pirmtakais.

Kovinėms užduotims atlikti naktį tankas aprūpintas SPECTUS II arba II optika su terminio vaizdo sistema kartu su vaizdo „stiprintuvu“. Teigiama, kad tai suteikia ekipažui didesnį vaizdo aiškumą ir kontrastą.

Jėgainė ir važiavimo savybės

 

 

„Leopard 2A7V“ varomas kombinuotu dyzeliniu varikliu MB 873. Jis turi modifikuotą pažemintą pavarą, kad galėtų susidoroti su padidėjusiu koviniu svoriu, todėl maksimalus greitis gali būti šiek tiek sumažintas, kad būtų geresnis įsibėgėjimas. Transmisija taip pat buvo sustiprinta, kad atlaikytų papildomą svorį neprarandant patvarumo.

„Su „Leopard 2A7V“ Bundesveras labai išplėtė savo galimybes šarvuočių kovoje. Dėl pažangios apsaugos, ugnies galios ir vizualizavimo sistemos tankas tikrai puikiai papildo Vokietijos armijos arsenalą“, - apibendrino stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: