Artimiausios 24 valandos Putinui bus lemiamos. Kremliaus režimas byra per vieną naktį  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rizikuoja prarasti valdžią, o artimiausios 24 valandos yra lemiamos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-24 Artimiausios 24 valandos Putinui bus lemiamos. Kremliaus režimas byra per vieną naktį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo CNN.

„Rusijos prezidentas susidūrė su didžiausia grėsme savo valdžiai per visus 23 branduolinės valstybės valdymo metus. Ir stebina matyti, kaip atrodo visiška kontrolė, kurią jis išlaikė visą šį laiką – pagrindinis jo pranašumas – autokratija – subyra per naktį.

Tai buvo ir neišvengiama, ir neįmanoma. Neišvengiamai, nes netinkamas karo valdymas lėmė, kad tik tokia vienodai uždara ir kritikai nepralaidi sistema kaip Kremlius galėjo išgyventi tokią siaubingą avantiūrą.

Ir tai neįmanoma, nes Putino kritikai tiesiog dingsta, arba iškrenta pro langus, arba žiauriai nunuodijami. Tačiau dabar penkta pagal dydį armija pasaulyje susiduria su tuo, kad brolžudystė yra vienintelis dalykas, galintis išgelbėti Maskvos elitą nuo žlugimo“.

CNN pabrėžia, kad V. Putinas yra taip įpratęs būti laikomas „meistrišku taktiku“ (bent jau Rusijoje), kad pirmieji Jevgenijaus Prigožino pareiškimai buvo vertinami kaip Rusijos Federacijos prezidento bandymas „sulaikyti savo generolus nežinioje.“

Tikėtina, kad „Wagner“ daliniai tai planavo jau kurį laiką. Sukilimo pasiteisinimas atsirado spontaniškai – tariamas aviacijos smūgis į „Wagner“ stovyklą miške. Samdinių pajėgos labai greitai susibūrė ir patraukė į Rostovą. Tai sunku padaryti spontaniškai per vieną dieną.

 

„Gal Prigožinas svajojo, kad gali pastūmėti Putiną pakeisti Rusijos Federacijos gynybos ministerijos vadovybę. Tačiau Putino kreipimasis šeštadienio rytą sugriovė šią perspektyvą. Dabar Rusijos elitas susiduria su egzistenciniu pasirinkimu – tarp prezidento režimo svyravimo ir tamsusis, pasamdytas Frankenšteinas, kurį ji sukūrė dirbti nešvariems darbams ir kuris atsisuko prieš savo šeimininkus“.

Ukraina tikriausiai švęs katastrofišką šio maišto nesavalaikiškumą. Jis tikriausiai pakeis karo eigą Kijevo naudai. Tačiau sukilimai Rusijoje – ar kitur – retai baigiasi tokiais rezultatais, kurių jie siekė. Caro Nikolajaus II nuvertimas Rusijoje 1917 metais peraugo į bolševikų revoliuciją, Leniną, o paskui – Sovietų imperiją.

 

Vykstant šiai retai jakobiniškajai rusų žmonių silpnumo dramai, pagerėjimas nebūtinai bus. Prigožinas gali nelaimėti, o Kremliaus „stulpai“ – nesugriūti. Tačiau nusilpęs Putinas gali daryti neracionalius dalykus, kad įrodytų savo jėgą“.

Tuo pačiu metu, kaip pabrėžia leidinys, neįmanoma įsivaizduoti, kad nuo šios akimirkos Putino režimas kada nors grįš į ankstesnes „aukštumas“ visiškos kontrolės prasme. Ir neišvengiamai laukia dar daugiau sukrėtimų ir permainų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()