„Putinas to nesitikėjo. Jam tai didelis šokas.“ Ką padarė artimiausi Rusijos sąjungininkai (Video)  ()

Putinas to nesitikėjo. Diktatoriaus sąjungininkų reakciją į sukilimą Rusijoje įvertino Christo Grozevas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-25 „Putinas to nesitikėjo. Jam tai didelis šokas.“ Ką padarė artimiausi Rusijos sąjungininkai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožino maištas Rusijoje baigėsi taip pat greitai, kaip ir prasidėjo. Tačiau įvykiai Rusijoje parodė daug įdomių dalykų, įskaitant Putino sąjungininkų reakciją. Atrodo, kad jis neturi kuo pasikliauti.

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo tiriamosios žiniasklaidos portalo „Bellingcat“ žurnalistas Christo Grozevas.

Artimiausi Rusijos partneriai praktiškai nepajėgūs reaguoti į maištą teroristinėje šalyje. Vladimirui Putinui tai yra blogas ženklas.

Rusijai bene svarbiausias sąjungininkas kare prieš Ukrainą yra Iranas. Ši šalis kariniu požiūriu labiausiai padeda Rusijai. Tačiau Teherano reakcija į Jevgenijaus Prigožino pradėtą ​​maištą buvo gana įdomi.

Iranas nestojo į Vladimiro Putino pusę. Iranas sakė, kad tai, kas vyksta Rusijoje, yra jos vidaus reikalai. Tai nebus komentuojama.

„Putinas to nesitikėjo. Labai įdomu, kad Iranas mano, jog to numatyti neįmanoma (įvykių raidos – Red.), todėl nesirenka pusių“, – sakė Grozevas.

Greičiausiai Rusijos diktatorius nebūtų radęs sąjungininkų, kurie galėtų jam padėti gana keblioje situacijoje.

 

„Putino stiprybė buvo tik tame, kad jis buvo sektinas pavyzdys. Šiame pavyzdyje nebuvo galimybės, kad prieš jį sukils saviškiai, kuriuos jis kūrė ilgą laiką“, – pabrėžė Grozevas.

Tikėtina, kad Vladimirui Putinui lojali Vengrijos valdžia nustos jį remti. Bent jau taip akivaizdžiai, kaip buvo anksčiau.

Putinas didžiausias viltis siejo su ištikimais čečėnais. Tačiau jie gali prieš jį atsisukti. Juk rusai nelabai gerai elgiasi su čečėnais dėl kelių priežasčių.

 

„Tai galėtų sudaryti sąlygas armijos perėjimui į Prigožino pusę. Jie negali įsivaizduoti, kad kovos prieš savo etninius tautiečius, stodami į čečėnų pusę“, – pažymėjo Grozevas.

Įdomu tai, kad net Rusijos specialiosios tarnybos, įskaitant FSB, galėtų stoti prieš „Wagner“, jei tik suprastų, kad tai bus pergalingas mūšis. Tikrai nebėra žmonių, kurie galėtų apginti Putiną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(2)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: