2024 metų svajonė žlunga. Rusijos elitas „apleido“ Putiną  ()

Ginkluoto sukilimo metu elito atstovai puolė ne gelbėti Kremliaus galvą, o gelbėti save ir savo šeimas, taip įrodydami, kad tiki galimu valdžios užgrobimu jėga.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-26 2024 metų svajonė žlunga. Rusijos elitas „apleido“ Putiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino įvaizdis Rusijos elito akyse smarkiai nukentėjo po „Wagner“ samdinių vado Jevgenijaus Prigožino sukilimo, dėl ko jo kandidatūra gali būti neremiama 2024 metų rinkimuose Rusijoje. Tokią nuomonę „Nezavisimoya gazeta“ vyriausiasis redaktorius Kostantynas Remčiukovas išsakė komentare „The New York Times“.

Remčiukovas mano, kad beveik visiškas Rusijos saugumo pajėgų nepasipriešinimas Prigožino maištui labai sumenkino Kremliaus vadovo įvaizdį. Rusijos Federacijos elito atstovai gali įtikinti jį po to nedalyvauti prezidento rinkimuose.

„Idėja, kad „Putinas, būdamas valdžioje, užtikrina stabilumą ir garantuoja saugumą“, per pastarąsias 24 valandas patyrė fiasko“, – pažymėjo „Nezavisimoya gazeta“ vyriausiasis redaktorius.

Remčiukovas pabrėžė, kad dar prieš mėnesį buvo įsitikinęs, kad Putinas dalyvaus artėjančiuose Rusijos prezidento rinkimuose, nes tai yra jo teisė.

„Dabar matau, kad elitas nebegali jaustis visiškai saugus, kas buvo aiškiai matoma šeštadienį (birželio 24 d., Prigožino karinio maišto Rusijoje dieną – red.). Sukilimo dieną iš sostinės pabėgo keli žinomi žmonės“, - pažymėjo Remčiukovas.

 

Pasak „Jabloko“ partijos federalinės tarybos nario Levo Šlosbergo, vadinamasis „Putino elitas“ pavojaus momentu puolė gelbėti ne V. Putiną, o save ir savo šeimas: verslo lėktuvų paradas truko parą.

„Šie žmonės – tiek valdininkai, tiek verslininkai – tikėjo, kad Prigožinas įžengs į Maskvą ir užgrobs valdžią. Jie tikėjo, kad Maskva pasiduos ir Putino valdžia žlugs. Elito baimė parodė ir labai svarbų dalyką: šie žmonės puikiai žino, valstybės jau seniai nėra, yra tik imitacija. Imitacijos niekas neapgins“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()