„Wagner norėjo sunaikinti!“ Prigožinas nutraukė tylą. Skelbia, kas nutiko (Audio)  ()

Prigožinas paskelbė pranešimą dėl maišto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-27 „Wagner norėjo sunaikinti!“ Prigožinas nutraukė tylą. Skelbia, kas nutiko (Audio)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijus Prigožinas po dviejų dienų tylos pasirodė socialiniuose tinkluose ir nusprendė paaiškinti, kodėl „Wagner“ surengė maištą. Jo teigimu, „Wagner“ turėjo nustoti egzistuoti, todėl buvo nuspręsta to neleisti.

Tai „Wagner“ vadovas pareiškė savo spaudos tarnybos paskelbtame komentare, praneša „24 kanalas“.

„Dėl intrigų, neapgalvotų sprendimų šis padalinys turėjo nustoti egzistuoti 2023 m. liepos 1 d.“, - sako Prigožinas, aiškindamas maišto priežastis.

„Wagner“ vadai tada surengė „pasitarimą“ su savo samdiniais dėl padalinio išformavimo. Kovotojai tam pasipriešino ir neketino pasirašyti sutarčių su Rusijos gynybos ministerija. Prigožinas pasiskundė, kad dėl to neva bus „prarastas „Wagner“ kovinis efektyvumas“. Samdiniai prieštaravo tam, ką norėjo iškrėsti Rusijos gynybos ministerija, todėl nusprendė surengti „teisingumo žygį“.

Prigožinas teisinosi, kad birželio 30 d. „vageriečiai“ planavo žygiuoti kolonomis Rostove prie Dono ir viešai perduoti techniką prie Pietų karinės apygardos štabo. Samdinių vadeiva dar kartą apkaltino Gynybos ministeriją dėl raketų smūgio, nors „vageriečiai“ „nekėlė grėsmės“, o tada sraigtasparniai esą apšaudė jų pozicijas.

 

„Apie 30 kovotojų žuvo, kai kurie buvo sužeisti“, - apie „smūgio“ pasekmes pasakojo Prigožinas.

Prigožinas sakė, kad visos šios prielaidos buvo vadinamojo „teisingumo žygio“ priežastis.

„Žygio“ tikslas buvo užkirsti kelią „Wagner“ sunaikinimui ir patraukti atsakomybėn asmenis, kurie savo neprofesionaliais veiksmais padarė labai daug klaidų per „SVO“, - teisino maištą Prigožinas.

 

„Wagner“ vadas taip pat sakė, kad neketino užgrobti valdžios Maskvoje. Jis pabrėžė, kad visi „Wagner“ veiksmai „buvo tik demonstracija“, o ne „bandymas nuversti valdžią“.

Vis dėlto Prigožinas ir toliau kritikavo Rusijos karinę vadovybę. Jis teigė, kad visa Rusija nepasirengusi ginkluotam sukilimui, o jos vadinamoji „antroji pasaulio armija“ turi krūvą trūkumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: