„Tai ne Putino stilius.“ Skelbiama, kas dabar laukia Šoigu ir Gerasimovo  ()

Politologas aiškina, kaip pasielgs Putinas po maišto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas labai norėjo, kad Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu būtų pašalintas iš pareigų. Nors Gynybos ministerijos vadovui nepavyko apginti Vladimiro Putino, tačiau artimiausiu metu Šoigu grėsmė nekyla.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė kariškis ir politikos analitikas Kirilas Sazonovas. Pasak jo, V. Putinas negali parodyti, kad yra išsigandęs, ir daryti jokių nuolaidų.

K. Sazonovas pažymėjo, kad S. Šoigu pirmiausia nesugebėjo įvykdyti V. Putino pageidavimų dėl Ukrainos, o dabar nesugebėjo apsaugoti Kremliaus diktatoriaus nuo „Wagner“ sukilimo. Žinoma, Putinas savo gynybos ministrui už tai neatleis.

„Ilgalaikėje perspektyvoje Šoigu reikalai klostosi blogai, nors jis yra mėgstamiausias „caro elnių ganytojas“. Tačiau tiesioginis pavojus jam negresia. Jei Putinas jį pašalins po savaitės, dviejų mėnesių, pasirodys, kad Putinas išsigando Prigožino ir spaudžiamas padarė nuolaidų. Tai ne jo stilius“, - užsiminė politologas.

 

V. Putinas bandys pademonstruoti savo „stiprybę“, kad jis neva nedaro nuolaidų. Todėl ir Šoigu, ir Rusijos generalinio štabo vadovas Valerijus Gerasimovas liks savo postuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: