„Putinas arba FSB. Stebėkite, kas dabar bus.“  ()

Svitanas paaiškino, kada paaiškės, kas organizavo „Prigožino maištą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai jau išsakė daug įvairių prieštaringų versijų dėl „Prigožino maišto“, tačiau Romanas Svitanas, kariuomenės atsargos pulkininkas ir karo lakūnas instruktorius, iš pradžių teigė, kad visa tai panašu į kažkokį farsą ir prastai surežisuotą spektaklį. Anot jo, „Wagner“ pasirinko patį nepatogiausią kelią į Maskvą, o tai rodo apsimestinį veiksmo pobūdį.

„Tai iš esmės prastai suvaidintas spektaklis. Net ne dėl to, kad jie nesugeba įvykdyti sukilimo, jie nesugeba jo suvaidinti“, - sakė karo ekspertas interviu „YouTube“ kanalui „Utro Fevralia“.

Be to, Svitanas paaiškino, kokiu atveju tikrai paaiškės, kad „Prigožino sukilimą“ pradėjo pats Putinas. Taip atsitiktų, jei gynybos ministro kėdę užimtų Aleksejus Diuminas.

„Jei Šoigu bus atstatydintas, o į pareigas bus paskirtas Putino žmogus Diuminas, tai reikš, kad būtent Putinas visa tai pradėjo, siekdamas šitaip pakeisti gynybos ministrą ir kartu gražiai atrodyti. Jis sutvarkė visus ir viską, išvalė korupciją, paskyrė vadovauti savo žmogų“, - aiškino ekspertas.

 

Tačiau Svitanas taip pat išsakė mintį, kad jei Šoigu nebus atstatydintas, o premjeru taps Patruševo sūnus, tai reikš ką kita: maištą pradėjo ne Putinas, o FSB (Rusijos Federacijos federalinė saugumo tarnyba). „O galbūt FSB norėjo išspręsti problemą svetimomis rankomis. Tačiau bet kuriuo atveju perversmas Rusijos politikoje viską parodys. Bent jau viskas pasisuko ne taip, kaip reikia, ir čia yra daug teigiamų dalykų Ukrainai ir pasauliui. V. Putinas pasityčiojo iš savęs ir pasirodė kaip idiotas, kuris vienu metu net išsigando“, - sakė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: