„Įtakinga Kremliaus žmonių grupė surengė maištą.“ Skelbiama netikėta žinia  ()

Jevgenijaus Prigožino ir jo „Wagner“ sukilimas buvo sėkmingas, jis lems „specialiosios operacijos“ užbaigimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ maištą organizavo įtakinga Kremliaus žmonių grupė, pasisakanti už karo nutraukimą. Ją galima apibūdinti kaip „garbingos kapituliacijos partiją“.

Apie tai savo tinklaraštyje rašo žymus rusų politologas Andrejus Piontkovskis.

Birželio 23-24 d. „garbingos kapituliacijos partija“ surengė aktyviausią renginį. Rusija savo gyventojų ir išorinio pasaulio akyse pasirodė kaip žlugusi valstybė. Apoteoze tapo nusikaltėlio-samdinio (Jevgenijaus Prigožino – red. past.) įvykdytas Pietų karinės apygardos štabo užgrobimas be jokio šūvio (ir net be kūjo)“, - pasakoja Piontkovskis.

Jo nuomone, „Prigožino maištas“ turėjo du svarbius tikslus, kurie buvo sėkmingai pasiekti. Pirma, jis labai išgąsdino Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną – jis pabėgo iš Maskvos. Jis pamatė filmuotą medžiagą, kaip džiūgaujantis Rostovas prie Dono sveikina sukilėlius, ir suprato, kad neturi nei žmonių, nei saugumo pajėgų, nei kariuomenės paramos.

 

Antrasis tikslas – stiprinti antikarines nuotaikas Rusijos visuomenėje. Prigožino sukilimas parodė, kad „specialioji operacija“ veda šalį pilietinio karo ir galimo susiskaldymo link. Iš Putino liaupsinto stabilumo neliko nieko. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(2)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: