ISW skelbia sensaciją. Lukašenka nori perimti „Wagner“  ()

Aliaksandras Lukašenka nori įtvirtinti visišką „Wagner“ samdinių kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jam to reikia, kad taptų labiau nepriklausomas nuo Kremliaus. Tai pareiškė Amerikos karo tyrimų instituto (ISW) analitikai.

Naujame birželio 27 d. pranešime teigiama, kad Lukašenkai tikriausiai pavyko užsitikrinti, kad „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas kol kas turėtų prieglobstį Baltarusijoje. Tačiau manoma, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nusprendė sugriauti J. Prigožino reputaciją ir galbūt atimti iš jo finansinius išteklius.

Analitikai mano, kad A. Lukašenka gali norėti pasinaudoti „Wagner“ samdiniais, kad turėtų daugiau manevravimo galimybių prieš Rusiją jai perimant Baltarusiją Sąjunginės valstybės rėmuose.

Be to, spėjama, kad Baltarusijos politikas gali pasinaudoti „Wagner“ samdiniais, kad sumažintų savo priklausomybę nuo Rusijos saugumo pajėgų ir kariuomenės Baltarusijos Respublikos teritorijoje.

 

„Baltarusija neturi patirties vykdant didelio masto operacijas ar organizuojant aukštesnio nei bataliono lygio pratybas. Pagrindinis Baltarusijos kompetencijos ir patirties šaltinis aukštesnio lygio operatyvinei veiklai yra Rusijos organizuojamos pratybos“, - teigiama pranešime.

Kita vertus, kaip pažymėjo analitikai, „Wagner“ kariai turi jungtinių ginkluotųjų pajėgų operacijų vykdymo patirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(12)
(-9)

Komentarai ()