Prigožino išvykimas į Minską gali būti grandiozinė apgaulė  ()

„Wagner“ vadeiva Jevgenijus Prigožinas gali būti neišvykęs į Baltarusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos leidinys „Fontanka“ tikina, kad maištaujantis milijardierius pastarosiomis dienomis buvo pastebėtas Sankt Peterburge, praneša Dialogue.UA.

Leidinys tikina, kad „žmogus, panašus į Prigožiną“, buvo pastebėtas prie privačios karinės kompanijos biuro Sankt Peterburge birželio 26 ir 28 dienomis. Be to, pasak šaltinio, Prigožinas viešbutyje „Trezzini“ surengė susitikimą su savo pavaldiniais, buvo linksmas ir patenkintas gyvenimu.

„Atrodė, kad iš susitikimo jie išėjo geros nuotaikos“, - rašoma straipsnyje.

Tai, kad „Wagner“ vadeiva šias dvi dienas galėjo būti Sankt Peterburge, netiesiogiai patvirtina „Flightradar“, šaltinio, kuris seka aviacijos judėjimą visame pasaulyje, duomenys. Paaiškėjo, kad milijardieriaus lėktuvas „Embraer Legacy 600“, kurio skrydžio numeris RA-02795, birželio 27 d., prieš išskrisdamas į Sankt Peterburgą, skrido iš Minsko į Maskvą.

Taip pat pranešta, kad birželio 28 d. ryte tiesiai į Sankt Peterburgą iš Minsko atskrido kitas su Prigožinu susijęs privatus lėktuvas „Hawker Siddeley HS-125“, kurio borto numeris RA-02878. Šie lėktuvai birželio 26 d. taip pat buvo Sankt Peterburgo oro uoste.

Rusijos ir Izraelio verslininkas Leonidas Nevzlinas tvirtina, kad Prigožino „išsiuntimas“ yra klastotė, skirta „veidui išsaugoti“.

 

„Iš tikrųjų jam svarbiausia išsaugoti savo grupės, kurioje Prigožinas atlieka vieną svarbiausių vaidmenų, vienybę“, - aiškino verslininkas.

Jis patikino, kad Prigožinas išsaugos savo verslą Rusijoje ir valdžią, o ateityje gali pakartoti savo maištą, jei Putinas nepatenkins visų reikalavimų.

Pažymėtina, kad Prigožino išvykimą į Baltarusiją asmeniškai patvirtino Rusijos ir Baltarusijos diktatoriai Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka. Pagal oficialią versiją, „Wagner“ vadovui buvo leista saugiai išvykti į Minską mainais į sukilimo nutraukimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(10)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: