[ŽT] Pavojingas ženklas: Zaporižios AE okupantai gavo įtartiną įsakymą  ()

Kai kurie elektrinėje dirbę „Rosatom“ darbuotojai jau paliko stotį. Visų pirma, okupuoto Krymo kryptimi išvyko tam tikrų skyrių vadovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų įsibrovėliai mažina savo žmonių ZAE teritorijoje okupuotame Energodare skaičių dėl to, kad gavo atitinkamą įsakymą. Apie tai Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba pranešė birželio 30 d.

„Paskutiniais duomenimis, Zaporižios atominės elektrinės teritoriją po truputį palieka okupantų kontingentas. Vieni pirmųjų iš stoties išvyko rusų veiksmams vadovavusios „Rosatom“ darbuotojai. Sutartį su „Rosatom“ pasirašę ukrainiečiai taip pat gavo rekomendacijas evakuotis. Pagal gautus nurodymus jie turėtų išvykti iki liepos 5 d. Siūloma kryptis - okupuoto Krymo teritorija. Šiandien žinoma apie teisės skyriaus vedėjos Mancurovos išvykimą į pusiasalį, išvažiavo vyriausiasis inspektorius Štatskis ir stoties pavaduotojas Gubarevas“, – rašoma pranešime.

 

Pastebima, kad ne tik elektrinėje bet ir Energodaro mieste yra mažiau įsibrovėlių, po truputį mažėja ir karinių patrulių.

„AE likusiems darbuotojams buvo pavesta „bet kokių ekstremalių situacijų atveju kaltinti Ukrainą“, – nurodė žvalgybos tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(16)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: