Žūtų 99% žmonių. Mokslininkai skelbia Armagedoną. Kaip vyktų karas tarp JAV ir Rusijos (Video)  ()

Mokslininkai sumodeliavo Rusijos ir JAV branduolinį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas nenorėtų pagalvoti, kad 2023 m. galimas branduolinis karas. Tačiau realybė yra tokia, kad yra Rusija, kuri nesiliauja grūmoti savo branduoliniu arsenalu. Todėl mokslininkai nusprendė sumodeliuoti, kas nutiktų, jei tarp Kremliaus ir Vašingtono kiltų branduolinė eskalacija.

Prognozuodami mokslininkai rėmėsi tik viešai skelbiama informacija. Kartu negalima teigti, kad branduolinio karo tarp JAV ir Rusijos išvengti nepavyks. Tai vienas iš požiūrio variantų.

Trumpai tariant, mokslininkai padarė išvadą, kad nėra didelio skirtumo, kas pradės karą. Vadinasi, vienai pusei nusprendus paleisti branduolines raketas – kita pusė iš karto jas aptiks ir imsis atsakomųjų veiksmų. Tai nežada nieko gero žmonijai.

Kad viskas būtų aišku, mokslininkai nusprendė sukurti vaizdo įrašą, kuriame viskas aiškiai matyti. Konkrečiai vaizdo įraše matyti:

  • detalus branduolinių raketų nukreipimo į taikinį modeliavimas;
  • raketų judėjimo trajektorija;
  • sprogimai ir elektromagnetiniai impulsai;
  • kaip juodosios anglies dūmai pasklinda po Žemę, pakeisdami klimatą ir sukeldami masinį badą.

Kaip matyti iš vaizdo įrašo, balistinės raketos iš JAV povandeninių laivų, esančių į vakarus nuo Norvegijos, maždaug po 10 minučių pradeda smogti Rusijai, o Rusijos raketos iš šiaurinės Kanados dalies po kelių minučių pradeda smogti JAV, sako balsas vaizdo įraše.

 

Jame taip pat pažymima, kad pirmieji smūgiai iškeptų elektroniką ir elektros tinklus, sukurdami dešimčių tūkstančių voltų viename metre elektromagnetinius impulsus: „Toliau bus smogta valdymo centrams ir branduolinių raketų paleidimo įrenginiams. Sausumoje esančios tarpžemyninės balistinės raketos nuo paleidimo iki taikinio nuskrenda vos per pusvalandį.“

 

Mokslininkai įsitikinę, kad pagrindiniai taikiniai taip pat bus didžiausi miestai. Ypač todėl, kad juose yra karinių objektų, ir kiekviena pusė bus suinteresuota neleisti priešui kuo greičiau atsigauti.

Kiekvienas sprogimas sukurs ugnies kamuolį, karštą maždaug kaip Saulės branduolys, o po jo – radioaktyvų grybų debesį. Tai pražudytų netoliese esančius žmones, sukeltų gaisrus, aklumą, sugriautų pastatus ir pan., teigia mokslininkai. „Modeliavimas rodo, kad iš bado galėtų mirti 5 milijardai žmonių – 99 proc. Jungtinėse Valstijose, Europoje, Rusijoje ir Kinijoje“, - teigiama vaizdo įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(24)
(4)

Komentarai ()